avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Carte funciara colectiva (informare)
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Carte funciara colectiva (informare)

Buna ziua . Doresc sa cumpar un apartament prin prima casa dar m-am lovit de urmatoarea problema. Mi s -a cerut o carte funciara a terenului pentru a se stabili cota din partile comune . Am cerut un extras de pe aceasta carte insa raspunsul primit de la OCPI a fost cum ca aceasta carte este sistata ce as putea face ?
Mentionez ca am citit pe forumul dumneavoastra discutii asemanatoare insa nu am inteles ce ar trebui facut mai departe Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
Catalin Dinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin Dinu , utilizator 18:49, 17 Septembrie 2019
Ar trebui identificat numarul corect al cartii funciare a terenului, care ar trebui sa fie trecut in cartea funciară a apartamentului.

Cu stima,

Bogdan Costache a scris:

Ar trebui identificat numarul corect al cartii funciare a terenului, care ar trebui sa fie trecut in cartea funciară a apartamentului.

Cu stima,

De cereri s-a ocupat un birou notarial banuiesc ca au idenfiticat corect terenul problema e ca nu exista carte funciara colectiva . pentru ca nu a facut-o nimeni. Ba chiar cei de la OCPI mi-au oferit un referat care spune treaba asta.
Multumesc
E destul de ciudata situatia. Pentru intabularea oricarei construcții trebuie mai intai cadastrat si intabulat terenul de sub aceasta. Altfel nu se poate.

E posibil ca ceva sa va scape, dumneavoastra si / sau notarului respectiv.

Cu stimă,

Bogdan Costache a scris:

E destul de ciudata situatia. Pentru intabularea oricarei construcții trebuie mai intai cadastrat si intabulat terenul de sub aceasta. Altfel nu se poate.

E posibil ca ceva sa va scape, dumneavoastra si / sau notarului respectiv.

Cu stimă,

Am inteles , mai verific odata . va multumesc enorm si astept poate s-a mai izbit cineva de acest zid birocratic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Cadastru lamurire razvypitesti razvypitesti Buna ziua, detin un apartament intr-un bloc intr-o zona rurala. Vreau sa vand apartamentul pe care il detin si mi s-a cerut cadastru. Am inteles ca ununul ... (vezi toată discuția)
Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)