avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Carte Funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Carte Funciara

Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc acel nr de carte funciara nu am posibilitatea sa vad daca sunt inscrise sau radiate ipoteci in cartea funciara ?
Ca sa depun o cerere pentru eliberare extras de carte funciară pentru informare este obligatoriu sa am facut cadastrul si intabularea?
Multumesc anticipat pt raspunsuri

Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
SPIREA, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 18:26, 13 Ianuarie 2015
Intabularea unui imobil inseamna ca acel imobil se identifica cu un numar de carte funciara si un numar cadastral. Fara aceste elemente de identificare nu aveti cum sa cereti extras de carte funciara.
Deci raspunsul la intrebarea dvs este: Da, trebuie sa aveti cadastru si intabulare pentru a cere extras de carte funciara de informare.
Daca sunteti proprietar pe teren, inseamna ca sunteti intabulat, deci aveti carte funciara pe numele dvs. E necesat sa stiti nr. de carte funciata si numarul topografic al imobilului.
Completati o cerere pentru obtinerea unui extras de carte funciara pentru informare ... si ve-ti obtine datele ce va intereseaza.
Nu este teren este apratament cu 2 camere .Ms
APET_R a scris:

Daca sunteti proprietar pe teren, inseamna ca sunteti intabulat, deci aveti carte funciara pe numele dvs. E necesat sa stiti nr. de carte funciata si numarul topografic al imobilului.
Completati o cerere pentru obtinerea unui extras de carte funciara pentru informare ... si ve-ti obtine datele ce va intereseaza.


Nu toti proprietarii din Romania au si intabulare !!!!! Dl. Spirea tocmai asta nu stia, daca are sau nu intabulare !

Pt a afla daca imobilul este intabulat, mergeti la un birou de cadastru din localitatea dvs si cei de acolo va pot ajuta spunandu-va care este nr de carte funciara colectiva pentru blocul in care locuiti. Cereti apoi de la Cartea funciara extras pentru colectiva blocului si acolo veti gasi toti proprietarii din bloc care au cadastru, aflati astfel daca aveti sau nu intabulare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind proprietar pe apartament, cu siguranta aveti un contract de vanzare cumparare in baza caruia ati devenit proprietar pe apartament. Contractul de vanzare -cumparare este autentificat notarial.
In acel contract este trecut numarul de carte funciara in care este inscris nr. top. al terenului pe care este construit blocul. Avand nr. de cf si nr.top., cereti de la OCPI din din judetul in care este imobilul, spre studiu din arhiva acea carte funciara. In cartea funciara colectiva, blocul in care locuiti este apartamentat , iar fiecare apartament are un nr.top. ,deci si apartamentul dvs. are nr.top. Dupa studiu, completati o cerere pentru obtinerea unui extras de carte funciara pentru informare cu nr. top. al apartamentului pe care il detineti. In felul acesta o sa aflati daca apartamentul pe care il detineti are carte funciara individuala. In caz contrar, va adresati unui topograf autorizat de catre OCPI sa va intocmeasca documentatia cadastrala in vederea intabularii apartamentului pe numele dumneavoastra.
Va doresc succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru lamurire razvypitesti razvypitesti Buna ziua, detin un apartament intr-un bloc intr-o zona rurala. Vreau sa vand apartamentul pe care il detin si mi s-a cerut cadastru. Am inteles ca ununul ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta cadastru! am facut cadastrul unui teren + casa ... danutza33 danutza33 Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui teren + casa acum vreo 20 ani ca urmare a succesiunii dupa decesul unuia dintre parinti. Nu aveam ... (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)