avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suplinire acord mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suplinire acord mama

Bună ziua. În urma unei relații a rezultat un băiat de 6 ani care se afla în grija mea, fara ca mama sa se implice în creșterea lui, aceasta fiind plecata în Spania cu un alt bărbat de peste 4 ani. As vrea sa introduc acțiune de stabilire a locuinței băiatului la mine și sa cer custodie exclusiva ca să nu mai depind de acordul ei pentru fiecare situație. As avea ceva șanse? E posibil sa cer în subsidiar în loc de custodie exclusiva sa se dea o hotărâre care sa tina loc de acordul ei pentru înscrierea la școală, ieșire din tara, pașaport sau ce situații s or mai ivi? trebuie cazuri clar determinate pentru suplinire acord sau se poate o suplinire acord la modul general pana împlinește baiatul 18 ani? Ca ma gândesc ce sa solicit în caz ca instanta nu ar dori sa mi dea custodie exclusiva. Mama nu a venit la băiat deloc, nu trimite bani, nu a vrut sa mi dea o procura ca să pot sa ma ocup de el. Are un număr de Spania la care o sun și când vrea ea răspunde. Asta e toată relația noastră și a ei cu băiatul. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:34, 23 Septembrie 2019
solicitați execitarea autorității părintești în mod exclusiv de către Dvs., probați cele susținute aici și, cel mai probabil, instanța va admite cererea.
hotărârile care suplinesc acordul se dau punctual și nu cred că vreți să vă judecați toată viața.
Multumesc. Deci ca să înțeleg clar nu pot solicita în principal autoritate părintească exclusiva și in subsidiar suplinirea acordului mamei pana la 18 ani. Eu am martori care pot declara ca mama nu se implica deloc și de când a plecat nu mai da niciun semn. Alte probe nu am. Doar martori. Mulțumesc
Dacă dovediți cele învederate, aveți șanse covârșitoare!
Suplinirea consimțământului până la 18 anu cum spuneți, n-o puteți obține, trebuie solicitată expres pentru fiecare situație în care vă loviți de refuz!
Instantele evita sa pronunte custodia exclusiva.
Aprecierea sanselor se face in functie de multi factori.
Trebuie sa cautati avocat pentru localitatea unde va avea loc procesul ca sa va lamuriti deoarece diferentele pot fi substantiale de la instanta la instanta.

Sanse la suplinirea consimtamantului parintelui aveti dar trebuie sa abordati deosebit de serios procesul atat pe argumente cat si pe probatiune.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii Schaffertunde Schaffertunde Buna ziua.Sunt mama a doi copii minori,de 3 luni stau in Danemarca,cuncubinul tot plecat e intr-o alta țara.Copii sunt in grija bunicilor.Tatal copiilor nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu un minor! anamaria20210 anamaria20210 Buna ziua! Incep prin a va povesti situatia mea! Eu si sotul meu suntem casatoriti de 2 ani si avem un baietel de 8 luni. Sotul e plecat in strainate din luna ... (vezi toată discuția)
Divort Alexandra Panta Alexandra Panta Buna seara am o problema ași vrea sa divorțat de soțul meu avem o fetita de 2 ani impreuna el are foarte mari probleme cu alcoolul e violent verbal si fizic ... (vezi toată discuția)