avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcool la volan: Alcoolemia a fost cu 0.03 peste ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcool la volan: Alcoolemia a fost cu 0.03 peste limita contravenției. Care poate fi sentința și cum pot grăbi soluționarea dosarului de urmărire penală?

Bună ziua,
Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 în aerul expirat. Mi s-a prelevat proba de sânge la IML, și încă nu am primit rezultatul. Am fost la brigada rutiera sa ma interesez de dosar, și s-a întors de la parchet și este repartizat către un ofiter de la up. Am înțeles ca poate dura și pana la 2 ani soluționarea dosarului. Întrebarea mea este, ce as putea face pentru a grăbi demersurile? Menționez ca nu am nici cazier juridic și nici auto. Un termen de 2 ani mi se pare enorm, având în vedere ca am avut o alcoolemie de doar 0.03 peste limita contravenției. Care este cea mai dura decizie pe care mi-o poate da un judecător?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: stapuv , utilizator 07:28, 26 Septembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru încadrarea faptei (contravenție sau infracțiune) contează imbibația alcoolică din sânge. Interesați-vă dacă sunt gata analizele la IML.Dacă da, achitați-le pentru că poliția nu are bani. Limita dintre contravenție și infracțiune este o valoare a alcoolemiei (în sânge) de 0,80 g/l.
ing. Ioan Ciobanu
Daca doriti sa urgentati solutionarea, solicitati organului de up sa achitati dvs contravaloarea probelor biologice si angajati-va aparator.
De regula, valoarea alcoolemiei din sange iese undeva la dublul valorii din aerul expirat, dar am avut situatii in care la o alcoolemie similara ca a dvs, sa iasa peste 1,50 g/l alcool pur în sânge. Conteaza cat si intre ce interval de timp ati consumt bauturi alcoolice, distanta intre depistare si prelevare, etc.
Nu am inteles exact din descriere, vi s-a prelevat o singura proba biologica?

Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua, multumesc pentru raspuns! Mi s-au recoltat doua probe de sange la un interval de 1.5h. Timpul trecut de la ultimul consum de alcool a fost de 15 min in etilotest, si cam o ora pana la recoltarea primei probe de sange. Multumesc!
Pentru a evita sa asteptati doi ani sau mai mult ar fi recomandabil sa apelati la avocat pentru urgentare.Este insa bine sa stiti ca trebuie ca avocatul sa aiba abilitati juridice concrete pentru a putea urgenta cazul dvs.
Daca avocatul este abil se poate sa scapati de condamnare si cazier in conditiile in care circumstantele concrete ale cauzei ar permite acest lucru.
Cea mai rea ipoteza ar fi inchisoarea dar aveti sanse si la o pedeapsa cu suspendare.

Depinde de mai multi factori.
Fiecare caz difera de altul...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Stabilirea imbibatiei de alcool in sange gigi_ilie2004 gigi_ilie2004 Buna seara! Cineva (sofer auto) a lovit usor masina politiei stationata (aripa si usa infundate). In urma testarii alcoolemiei soferului cu etilotestul a ... (vezi toată discuția)
Alcool Tibi 86 Tibi 86 Am fost prins cu o alcolemie de 0.43, am dat probe de sange cat imi iese daca am baut 4 beri (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului. Soamz Soamz Buna ziua, Prietenul meu a fost prins in timp ce conducea sub influenta alcoolului. Pentru o concentratie de 0.46mg/in aer expirat, fara sa fie dus la ... (vezi toată discuția)