avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcool la volan: Alcoolemia a fost cu 0.03 peste ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcool la volan: Alcoolemia a fost cu 0.03 peste limita contravenției. Care poate fi sentința și cum pot grăbi soluționarea dosarului de urmărire penală?

Bună ziua,
Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 în aerul expirat. Mi s-a prelevat proba de sânge la IML, și încă nu am primit rezultatul. Am fost la brigada rutiera sa ma interesez de dosar, și s-a întors de la parchet și este repartizat către un ofiter de la up. Am înțeles ca poate dura și pana la 2 ani soluționarea dosarului. Întrebarea mea este, ce as putea face pentru a grăbi demersurile? Menționez ca nu am nici cazier juridic și nici auto. Un termen de 2 ani mi se pare enorm, având în vedere ca am avut o alcoolemie de doar 0.03 peste limita contravenției. Care este cea mai dura decizie pe care mi-o poate da un judecător?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: stapuv , utilizator 07:28, 26 Septembrie 2019
@MirceaPa
Inarmati-va cu rabdare, va dura mult pana veti redobandi dreptul de a conduce.
Cauze similare: www.avocatnet.ro/forum/discu... >
Este de ajuns sa cautati pe acest forum spete similare (ex "alcool la volan")....veti avea timp sa va documentati.
Serviciile avocatiale in aceasta faza sunt practic inutile, asta numai in cazul in care chiar gasiti unul specializat, dar si asa sansele de urgentare sunt ff mici din pricina numarului foarte mare de accidente, unde consumul de alcool a fost evidentiat, instantele de judecata sunt nemiloase cu aceste infractiuni si evident cu cei ce le comit.
Faptul ca nu aveti pete dpdv legal, nu va poate ajuta decat la individualizarea pedepsei.
Daca era un accident cu victime, atunci procuratura / politistul UP ar fi urgentat ancheta. Instantele, politistii UP si instantele de judecata sunt debordate de astfel de cazuri.
Deci...rabdare, cu ceva noroc poate rezolvati in vreo 20 de luni, mai devreme nu sperati.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
tomaion, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util


MirceaPa a scris:

Bună ziua,
Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 în aerul expirat. Un termen de 2 ani mi se pare enorm, având în vedere ca am avut o alcoolemie de doar 0.03 peste limita contravenției. Care este cea mai dura decizie pe care mi-o poate da un judecător?
Va mulțumesc!


Sincer eu daca as fi judecator la cum ati pus problema nu ati mai primi carnetul niciodata.

Poate v-ati exprimat gresit dar nu ati avut " doar 0.03 peste limita contravenției ", ati avut 0.43 peste limita admisa ....

PS. la cei prinsi cu alcool le-as pune pe o perioada de 10ani posibilitatea de a conduce doar prin montarea de dispozitive pe masina care sa calculeze alcoolemia soferului. (dispozitiv montat pe banii soferului, daca vrea sa conduca)
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea imbibatiei de alcool in sange gigi_ilie2004 gigi_ilie2004 Buna seara! Cineva (sofer auto) a lovit usor masina politiei stationata (aripa si usa infundate). In urma testarii alcoolemiei soferului cu etilotestul a ... (vezi toată discuția)
Alcool Tibi 86 Tibi 86 Am fost prins cu o alcolemie de 0.43, am dat probe de sange cat imi iese daca am baut 4 beri (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului. Soamz Soamz Buna ziua, Prietenul meu a fost prins in timp ce conducea sub influenta alcoolului. Pentru o concentratie de 0.46mg/in aer expirat, fara sa fie dus la ... (vezi toată discuția)