avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate sa lucreze un executor judecatoresc dupa o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate sa lucreze un executor judecatoresc dupa o condamnare definitiva ?

Cum poate sa lucreze sa desfasoare activitatea un executor judecatoresc dupa o condamnare definitiva la trei ani incisoare cu suspendare ?
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
SPavel, utilizator
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 17:10, 30 Septembrie 2019
probabil ca nu a primit pe condamnare ca pedeapsa complementara interzicerea exercitarii profesiei.
Daca a primit strict aceasta pedeapsa, fara altele, de ex amenda, degradarea militara, interzicerea de a se afla intr-o localitate sau tara, etc.
Puteti explica urmatoarele ?
Art. 50. - Referințe în jurisprudență (3)
(1) În cazul în care împotriva executorului judecătoresc s-a luat măsura arestării preventive sau în cazul în care s-a pronunțat o hotărâre judecătorească de condamnare la o pedeapsă privativă de libertate, în primă instanță, ministrul justiției, din oficiu sau la propunerea Consiliului Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, va lua măsura suspendării din funcție a acestuia până la soluționarea procesului penal, potrivit legii.
Modificări (1), Referințe în jurisprudență (1)

(2) Ministrul justiției dispune excluderea din profesie a executorului judecătoresc condamnat în condițiile prevăzute la art. 23 alin. (1) lit. e), începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de condamnare.
Art. 23
(1) Calitatea de executor judecatoresc inceteaza:
a) la cerere;
b) prin pensionare sau in cazul constatarii incapacitatii de munca, in conditiile legii;
c) prin desfiintarea biroului executorului judecatoresc, urmata de neexercitarea fara justificare de catre titularul acestuia a profesiei, in conditiile legii, intr-un alt birou, in termen de 6 luni;
d) prin excluderea din profesie, dispusa ca sanctiune disciplinara, in conditiile prezentei legi;
e) in cazul condamnarii definitive pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni care aduce atingere prestigiului profesiei;
f) in cazul constatarii vaditei sale incapacitati profesionale, exprimata si prin anularea sau desfiintarea irevocabila de catre instanta de judecata a unui numar de executari silite reprezentand 10% din dosarele de executare instrumentate sau a unor acte de executare intocmite in cel mult 20% din dosarele de executare instrumentate intr-un an calendaristic;
g) in cazul in care executorul judecatoresc nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 15 lit. a), b), d), e) si f);
h) prin deces.
(2) Incetarea calitatii de executor judecatoresc se constata sau se dispune, dupa caz, de ministrul justitiei, la solicitarea Consiliului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti sau din oficiu.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
SPavel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura continuare executare silita luticus luticus Executorul judiciar care trebuie sa puna in executare o sentinta definitiva executorie a dispaut si nu il gasesc. Am gasit pe portal.just.ro urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Cat timp poate sa lucreze un executor judecatoresc dupa o condamnare definitiva ? SPavel SPavel Un executor judecatoresc este condamnat la 3 ( trei ) ani de inchisoare cu suspendare , in baza art.13/2 din L78/2019 rap. la art.297 C.pen. Cat timp poate sa ... (vezi toată discuția)
poate constitui fapta penala de "inselaciune"?? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca un creditor depune Titlul Executoriu la un BEJ, si incheie Contract cu abligatii bilaterale unde creditorul achita \"onorariul si cheltuielile de ... (vezi toată discuția)