avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vânzare teren
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vânzare teren

Bună ziua, am vândut în urma cu trei ani un teren arabil în baza unei promisiuni bilaterale de vânzare cumparare(valabila 3 ani). În tot acest timp cumpărătorul nu a vrut sa definitiveze actele și nici sa plătească impozitul terenului respectiv, ba mai mult mi-a vorbit și foarte urat. Acum promisiunea a expirat și ma tot suna sa ii fac alta procura,iar eu nu vreau sa ii mai dau terenul, vreau sa ii dau diferența de bani și sa îmi opresc terenul. Sa fac un contract în care sa ii resturi banii(nu sa ii dau teapa) Pot face ceva în sensul acesta, sau îmi fac mai mult rău?
Rezolutiunea poate fi una conventionala, in care remiteti avansul catre promitentul-cumparator.

Lecturati atent clauzele promisiunii bilaterale de vanzare-cumparare, veti regasi modalitatile in care survine sanctiunea rezolutiunii.

Va sugerez sa perfectati actele in fata unui notar public.

Avansul sa fie remis in contul personal al promitentului -cumparator, existand, totodata, o declaratie pe proprie raspundere, notariala, din partea acestuia.

In cazul in care nu survine rezolutiunea, in mod amiabil, va puteti adresa instantei de judecata, refuzul nejustificat a fost manifestat de catre promitentul -cumparator, care a refuzat sa se prezinte la notariat, in vederea incherii contractului de vanzare-cumparare.

Asadar, culpa ii revine acestuia, din cauza conduitei manifestate , vanzarea nu a putut fi realizata.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare LauraPaler LauraPaler In urma cu un an de zile am semnat o promisiune de vanzare-cumparare, cu un domn care este administratorul unei societati comerciale. Dansul se oblica sa-mi ... (vezi toată discuția)
Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ce urma să fie dezmembrat, dar din păcate nu mi s-a emis certificatul de urbanism. ce pot face dacă cumpărătorul refuză anularea contractului? cbaluta cbaluta Am incheiat o promisiune de vanzare pentru un teren ce urmeaza sa fie dezmembrat dintr-o alta suprafata. Din pacate in momentul in care am inceput sa fac ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)