avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ce urma să fie dezmembrat, dar din păcate nu mi s-a emis certificatul de urbanism. Ce pot face dacă cumpărătorul refuză anularea contractului?

Am incheiat o promisiune de vanzare pentru un teren ce urmeaza sa fie dezmembrat dintr-o alta suprafata. Din pacate in momentul in care am inceput sa fac documentatia pentru dezmembrare directia de urbanism a refuzat sa emita certificatul de urbanism pentru ca terenul nu respecta regula privind latimea mai mica decat adancimea.
Ce pot face daca cumparatorul refuza anularea de comun acord a promisiunii de vanzare-cumparare? Sunt de acord sa restitui avansul, dar pot fi obligat si la penalitatea din promisiune?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti cu cumparatorul intai si spuneti-i care e treaba.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc! Asta urma sa fac. Ca sfat pentru cine mai trece printr-o situatie similara: nu semnati promisiuni de vanzare-cumparare fara sa aveti un certificat de urbanism.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfat pentru vanzatori: nu promiteti ca vindeti si nu pretindeti bani inainte ("ca sa fiti sigur ca X cumpara"), fara sa va stiti cu toate actele pregatitie, obtinute si in regula. Dvs mai gasiti cumparatori, insa cumparatorul nu mai gaseste alti bani.
Sfat pentru cumparatori: nu dati bani inainte. Nici in mana, nici prin banca, nici la coltul strazii si mai ales fara un antecontract incheiat la notar.
cumparatorul e in drept sa va ceara achitarea intregii sume, conform contract. daca il rugati frumos, poate renunta la o parte din penalitate. sunteti cam la mana lui
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
adriandimitriu, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce clauze ati semnat si cum sunt formulate. In principiu l-as notifica pe cumparator in termen util anexand dovada , ca independent de mine , nu se poate realiza dezmembrarea si deci nici vanzarea. Daca nu, solicitati desfiintarea antecontractului in instanta (daca va solicita si penalizarea)

Alte discuții în legătură

Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Vânzare teren Ionuț Alin Ionuț Alin Bună ziua, am vândut în urma cu trei ani un teren arabil în baza unei promisiuni bilaterale de vânzare cumparare(valabila 3 ani). În tot acest timp ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)