avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu cumparatorul unui autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu cumparatorul unui autovehicul

Buna ziua,
In data de 25.09.2019 am vandut autovehiculul proprietate personala unei persoane fizice. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu aceasta si am mers impreuna la sediul serviciul de taxe si impozite din localitate unde am inregistrat acest contract. Acum cumparatorul ma ameninta ca va circula cu masina fara rovinieta si imi vor veni mie amenzile. Pot face ceva pana cand se implinesc cele 30 de zile termen in care el trebuie sa inmatriculeze masina pe numele lui?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mdogaru27@yahoo.com , utilizator 10:43, 4 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va impacientați.
1. Anuntati-l pe măgar ca amenda o va plăti el, cu siguranță.
2. Din martie anul trecut este valabilă o decizie a ICCJ, 4/2018, care stabilește ca în cazul în care se va dovedi transferarea dreptului de proprietate, vânzătorul este exonerat de plata amenzii. Prin urmare puteți contesta și câștiga în instanta, pe baza acelei decizii, orice PV de contravenție care v-ar putea veni pe numele dvs. Pe baza contractului de vânzare - cumpărare.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


mdogaru27@yahoo.com a scris:


Pot face ceva pana cand se implinesc cele 30 de zile termen in care el trebuie sa inmatriculeze masina pe numele lui?



Actualul termen este de 90 de zile
Pentru preintampinare situatii neplacute notificati oficial atat SPR evidenta auto cat si CNAIR ca nu mai sunteti proprietarul de drept si de fapt al vehiculului cu datele de identificare xxxx care a fost tranzactionat /achizitionat de catre numitul XX si depuneti document justificativ
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. De luni am sa merg la Politie si CNAIR. O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta dupa termen de prescriere gavroche83 gavroche83 Buna ziua! In data de 8 decembrie 2018 a trebuit sa duc o masina din mun. Galati catre o localitate din judetul Galati. Masina fusese obiectul dezbaterii unei ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta degeaba mihaidavid mihaidavid Buna ziua!! Azi am gasit un plic , cu data de 04.062020 ,in care eram instiintat ca am de plata o amenda pt lipsa rovinieta, din cauza faptului ca in data de ... (vezi toată discuția)