Sotul meu a facut un credit de nevoi personale la Banca Transilvania acum 2 ani. Ulterior a ramas fara un loc de munca si nu a mai platit ratele.
Pe 20 sept 2019 i-a venit un plic acasa sa il anunte ca va fi executat silit si ca trebuie sa predea cele doua masini pe care le are pe numele sau.
Cum putem evita asta? Mai putem face ceva? Daca ne ducem la banca si platim din urma ratele se mai poate rezolva ceva?
Va rog sa imi raspundeti, sunt intr-o situatie dea dreptul disperata.
Multumesc.
Nu cred ca mai discutati cu banca. Cine a solicitat executarea? Probabil creanta a fost cesionata si va trebui sa negociati cu firma de recuperari creante. Daca e mai vechi creditul, poate aveti sansa sa rezolvati prin contestatie. Oricum ar fi, orice negociere ar trebui purtata in scris. Daca nu va descurcati angajati pe cineva.
Nu puteți evita executarea silită. Creditul îl aveți de doi ani, așa că nu prea aveți motive de contestație. Nu veți reuși să evitați scoaterea la licitație a celor două mașini.
Odată începută procedura de executare silită, banca nu mai stă la discuții cu debitorul. Acum banca vă cere toată creanța integral, nu mai puteți plăti rate lunare.