avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare persoane cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare persoane cu handicap accentuat

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti, in conformitate cu legea actuala a pensiilor. daca o persoana cu handicap accentuat, am certificat din 2004, se poate pensiona cu 10 ani mai repede sau se au in vedere si alte criterii care privesc stagiul de cotizare dobandit in timpul handicapului?
Mentionez ca sunt si pensionata de boala grad 3 si lucrez cu 1/2 de norma.
In septembrie 2020 implinesc 53 de ani si ma intereseaza daca exista posibilitatea de pensionare mai rapida.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mixi_v , utilizator 13:05, 8 Octombrie 2019
Din 2004 și până în prezent, ați lucrat fără întrerupere`? Vă întreb pentru că trebuie să aveți lucrați 24 de ani, în condiții de handicap accentuat.
Am citit si eu, tot aici pe avocat.net, ca ar trebui realizat un stagiu de 2/3 din stagiul complet de cotizare, in conditiile handicapului. Poate cineva de specialitate din forum sa imi confirme acest lucru?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere virsta de pensionare mary50 mary50 Buna ziua,se poate pensiona cu 10 ani mai repede si 2/3 ani lucrati daca exista un certificat de handicap accentuat ? Nu mai trebuie ca ani lucrati sa fie ca ... (vezi toată discuția)
Răspuns cnpp valer67 valer67 Bună seara! Va întrebam aseară și țin sa va multumesc pentru răspunsul prompt oferit, dacă în condițiile unui stagiu de cotizare astăzi de 34 ani, ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului achimescu achimescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta: Mama mea are un handiacp din nastere (legat de vedere), primeste pensie pe caz de boala si de ... (vezi toată discuția)