avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii plata ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii plata ANAF

Cei de la ANAF, Mi-au transmis in 2019 obligatii de plata(CASS din arenda) din 2016, 2015, este vreo perioada limita pana la care pot sa-mi transmita aceste obligatii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:21, 8 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei au dreptul sa verifice si sa impuna impozite din oficiu, pentru ultimii cinci ani din urma. Deci e corect. La fel si dumneavoastra, daca inca nu a venit ceva decize de impunere de la ei, aveti dreptul sa depuneti declaratie rectifictiva sau sa faceti plati restante din propria initiativa, tot pe utimii cinci ani. Ma refer sa corectati ceva de ati depus gresit sa incomplet inainte de a sesiza ei.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Decizia de impunere reprezintă cass din arenda pe care mi- o da un arendas. El ar fi trebuit să oprească la sursa aceste taxe.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
Nanton1958, utilizator
Da, asigurarea sociala de sănătate pentru contribuabilii care realizează venituri din arendarea bunurilor agricole era pentru acei ani 2016 si 2015 în regim de reţinere la sursă a impozitului. Deci mergeti la ghiseu si cu contactele, explicati si cereti lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)
Contributie cass arendator cyan cyan O persoana care nu are alte venituri dar detine un teren agricol dat in arenda pentru care i se va retine incepand de la 01 ianuarie 2014 contributia ... (vezi toată discuția)
Arenda - decizie impunere anuala anaf 2016 in 2018? cyan cyan Impreuna cu fratele meu avem un teren agricol mostenit de la tatal nostru si pe care l-am dat in arenda, nu ne putem ocupa de el intrucat avem domiciliul in ... (vezi toată discuția)