avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces Penal

Bună ziua. Am și eu o mică nelămurire în legatură cu un proces penal.. sunt acuzat de lovire și alte violențe (art 193). În acest proces cel ce ma reclamat în afară de faptul că ne-am batut a mai susținut că ia fost zgariată și aripa de la mașină. Am primit rechizitoriu acasă din care spune că zgîrierea aripii se clasează din lipsă de probe. Acum în istantă m-am trezit că reclamantul a cerut o sumă de bani pentru acea aripă. Ce credeți istanța ia aprobat acea sumă. Este normal? Eu am mers pe recunoașterea vinei....dar referitor la doar că ne-am bătut nici decum de alte acuzații. Țin să menționez că Am fost judecat fără avocat.....mi sa spus că nu-mi treb avocat daca am recunoscut vina. Este normal așa ceva pe o cauză clasată să se acorde daune materiale? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:38, 15 Octombrie 2019
Nu conteaza ce va spune cineva din moment ce este lesne cunoscut ca dreptul la avocat este un drept constitutional.
Nu aveati obligatia de a avea avocat dar aveati dreptul si nu l-ati exercitat.
Se impune sa mearga un avocat la dosar ca sa va studieze cazul daca vreti sa va lamuriti pe plan juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspect sau victima??? sandraBUNLOK sandraBUNLOK Buna ziua o intrebare .am fost asteptata de 2 persoane cunoscute in fata blocului lovita si injurata amenintata normal ca am impins si eu aparanduma cineva ... (vezi toată discuția)
dosar penal art.193 Nicu112 Nicu112 Buna ziua. Am avut o ceartă cu cineva din care a rezultat cu o bătaie. Am fost dat în judecată și am fost acuzat de mai multe fapte precum violare de ... (vezi toată discuția)
Loviri sau alte violențe EuRon EuRon Bună ziua. Am un proces în care sunt acuzat de lovire sau alte violențe. Ca sa termin procesul repede sa nu mai stau să-mi justifice nevinovăția am spus ... (vezi toată discuția)