avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dauna totala fara a mai fi valabila rca-ul(expirat)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dauna totala fara a mai fi valabila rca-ul(expirat)

Am fost lovit de cineva cu masina încât acesta care m-a lovit mi-a produs la masina o dăuna totala, masina fiind răsturnată. Intrebarea mea este daca am rca-ul expirat se mai poate face ceva? Adica il pot da in judecata pentru o eventuală despăgubire? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:22, 13 Octombrie 2019
Art. 33 din Legea nr. 132/2017: Atribuţii ale BAAR în calitate de organism de plată a despăgubirilor
(1) În calitate de organism de plată a despăgubirilor, BAAR garantează fără a avea beneficiu de discuţiune despăgubirea persoanelor prejudiciate, rezidenţi ai statelor membre, prin accidente produse pe teritoriul României sau pe teritoriul unui alt stat membru decât statul lor de rezidenţă, prin intermediul unor vehicule sau tramvaie care staţionează în mod obişnuit pe teritoriul României sau pe teritoriul unui stat al cărui birou naţional auto nu a semnat Acordul multilateral, neasigurate RCA cu toate că, în conformitate cu prevederile legii, pentru acestea trebuia încheiată asigurarea RCA sau prin intermediul unor vehicule neidentificate, în următoarele condiţii: a) dacă vehiculul sau tramvaiul a fost identificat, dar nu era asigurat pentru RCA, se acordă despăgubiri atât pentru daune materiale, cât şi pentru vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii ori pentru deces;

Adresați-vă BAAR care vă va despăgubi și își va recupera despăgubirea plătită prin acțiune de regres împotriva conducătorului auto vinovat și care nu avea asigurare RCA valabilă la data accidentului.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . in urma unui accident petrecut intre un autoturism ... ionel rapeanu ionel rapeanu buna ziua . in urma unui accident petrecut intre un autoturism si un animal salbatic respectiv un porc mistret unde sa produs paguba la autoturism iar ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Dauna auto copac cazut lord_costin lord_costin Buna ziua, In urma cu 2 luni am avut parte de un eveniment nefericit. In urma unei vijelii un copac a cazut pe masina mea. Dauna se ridica la aproximativ ... (vezi toată discuția)