avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua . in urma unui accident petrecut intre un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua . in urma unui accident petrecut intre un autoturism ...

buna ziua . in urma unui accident petrecut intre un autoturism si un animal salbatic respectiv un porc mistret unde sa produs paguba la autoturism iar mistretul a murit fiind gasit la fata locului de politisti care sau deplasat la fata locului si au intocmit un proces verbal se poate apela la fondul victimelor strazii ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 15:16, 29 Decembrie 2020
NU

BAAR intervine in calitate de Organism de plata a despagubirilor in cazul accidentelor provocate pe teritoriul Romaniei prin intermediul unui vehicul sau tramvai neasigurat pentru RCA in urmatoarele conditii:

daca vehiculul sau tramvaiul a fost identificat, dar nu era asigurat pentru RCA, se acorda despagubiri atat pentru daune materiale, cat si pentru vatamarea integritatii corporale sau sanatatii ori pentru deces;
daca vehiculul sau tramvaiul ramane neidentificat, se acorda despagubiri doar pentru vatamarea integritatii corporale sau sanatatii ori pentru deces, se acorda despagubiri si pentru daune materiale cu aplicarea unei fransize de 500 de euro in echivalent lei la cursul comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data producerii accidentului, daca in urma unui astfel de accident a rezultat decesul unei persoane sau s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii unei persoane o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile; accidentul produs de un vehicul care a ramas neidentificat este accidentul in care respectivul vehicul a intrat in coliziune directa cu persoana accidentata sau cu bunul pe care l-a avariat, dupa care a parasit locul accidentului;
in situatia producerii riscului pe perioada suspendarii contractului RCA, conform art. 6 alin. (6).
Persoanele care au dreptul sa beneficieze de despagubiri de la Organismul de plata a despagubirilor:

BAAR garanteaza fara a avea beneficiu de discutiune despagubirea persoanelor prejudiciate, rezidenti ai statelor membre, prin accidente produse pe teritoriul Romaniei sau pe teritoriul unui alt stat membru decat statul lor de rezidenta, prin intermediul unor vehicule sau tramvaie care stationeaza in mod obisnuit pe teritoriul Romaniei sau pe teritoriul unui stat al carui birou national auto nu a semnat Acordul multilateral, neasigurate RCA cu toate ca, in conformitate cu prevederile legii, pentru acestea trebuia incheiata asigurarea RCA sau prin intermediul unor vehicule neidentificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent ! avem următoarea situatie: - masina găsită lovită grav in ... silvana25 silvana25 Avem următoarea situatie: - masina găsită lovită grav in parcare, accident declarat de către soferul vinovat la politie; - asigurarea vinovatului s-a ... (vezi toată discuția)
Dauna auto copac cazut lord_costin lord_costin Buna ziua, In urma cu 2 luni am avut parte de un eveniment nefericit. In urma unei vijelii un copac a cazut pe masina mea. Dauna se ridica la aproximativ ... (vezi toată discuția)
Dauna totala fara a mai fi valabila rca-ul(expirat) AndreyADM AndreyADM Am fost lovit de cineva cu masina încât acesta care m-a lovit mi-a produs la masina o dăuna totala, masina fiind răsturnată. Intrebarea mea este daca am ... (vezi toată discuția)