avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anularea autorizației de construcție
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anularea autorizației de construcție

Bună ziua! In luna martie a acestui an am cumpărat un imobil într-un bloc nou construit și dat in folosință în anul 2019. Însă de curând, prin luna septembrie, dezvoltatorul a fost dat în judecată de către un vecin care sta la casa, că nu a respectat regimul de înălțime impus de autorizația de construcție ( menționez faptul că în prima autorizație avea un regim de înălțime de D+p+2+m, iar mai apoi aceasta a fost modificată în d+p+4+m) și ca geamurile de la bloc sunt îndreptate spre curtea lui. Prin darea în judecată a dezvoltatorului, acestuia i s-a blocat cartea funciara. Pe mine nu mă afectează acest lucru momentan pentru că eu am cumpărat cand acest imobil era liber de sarcini. Dau toate aceste detalii pentru a putea înțelege cum stau lucrurile
Întrebarea mea este daca blocul este intabulat și vândut în proporție de 90 la sută. Reclamantul poate obține anularea autorizației de construcție? Mă poate afecta într-un mod sau altul acest proces ?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
corseipetronela, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o constructie in timisoara, izolata pe exterior, ... Laurinaclipei Laurinaclipei Buna ziua, am o constructie in Timisoara, izolata pe exterior, plasa, geamuri si gardul zidit, intrebare mea este, in ce stadiu pot intabula constructia, ... (vezi toată discuția)
Construcție bloc lângă casă. ce condiții trebuie să se respecte? Îmi va fi umbrită aproape toată proprietatea alex.anca alex.anca buna ziua. Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe ... (vezi toată discuția)
Am construit o casa a cărei autorizație de construire d+p+2e ... mirve mirve Am construit o casa a cărei autorizație de construire D+P+2E a expirat în 2011, iar in timpul construirii am facut podul mai inalt decat era in proiect. ... (vezi toată discuția)