avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inca o intrebare despre pensia limita varsta femei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inca o intrebare despre pensia limita varsta femei pana la 65 ani

Inca o intrebare la problema pensionarii femei. Are obligativitate angajatorul sa aprobe cererea de continuare a activitatii pana la 65 de ani a femeii, avand invedere ca articolul din lege specifica ca acest drept nu poate fi ingradit. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihialescu mioara , utilizator 19:05, 14 Octombrie 2019
Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

Prin urmare, este obligatorie aprobarea angajatorului.
Si daca angajatorul nu ar vrea sa-i aprobe cererea, nu ii este permis ffindca ii ingradeste drepturile?? Multimesc!
Potrivit Deciziei CCR nr. 387/2018 , în măsura în care salariata optează pentru continuarea raportului de muncă, până la împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de lege pentru bărbați, exercițiul dreptului la muncă nu este condiționat de încheierea unui nou contract și de voința angajatorului.

In speta, poate deschide o actiune in instanta.
In acest caz, cted ca forma corecta ar trebui sa fie INSTIINTARE, adresata angajatorului din moment ce el nu poate aproba sau nu continuarea activitatii. Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare activitate pana la 65 de ani paulbotezatu paulbotezatu Buna ziua!Doresc sa va supun spre atentie urmatoarea situatie:am o colega de birou care in data de 30.03.2021 indeplineste conditiile de varsta standard si a ... (vezi toată discuția)
Pensionare sau cumul cu pensia veronicam veronicam Buna ziua, Legea nr. 93/2019 a stabilit la art. 56 alin. (4) ca, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a ... (vezi toată discuția)
Aplicare decizie ccr contract de munca poena poena Speța este următoarea: O angajată solicita în scris angajatorului să-i permită continuarea activității, bazându-se pe o decizie a CCR care prevede ca ... (vezi toată discuția)