avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de fabricatie - tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de fabricatie - tulburarea linistii publice

Buna seara!
Indraznesc sa cer o mana de ajutor pentru ca mi-a ajuns rabdarea la capat.
Sa va explic mai intai situatia: am un vecin care are o societate comerciala, se ocupa in general cu fabricarea cartoanelor. Vecinul in cauzza foloseste si o presa in procesul de productie. Aceasta presa are darul de a ma scoate din minti, am impresia ca la fiecare presare e cutremur si mi se darama peretii casei. E groaznic noaptea, cand te trezesti si ti se pare ca pica tavanul pe tine #-o.
Rugamintea mea este daca ma puteti indruma catre o autoritate ca sa pot face o plangere.
Multumesc mult!
Numai bine!
Cel mai recent răspuns: Loretta30 , utilizator 18:26, 1 Decembrie 2009
Buna ziua !
Asa cum ati prezentat situatia, puteti trimite o plangere la politie pentru tulburarea linistii si la garda de mediu pentru a verifica daca indeplineste conditiile avizului de mediu privind poluarea fonica.
Cu stima !
Raspunderea este impartita, dar cred ca trebuie sa te adresezi la garda de mediu pentru ca este vorba de poluare fonica!Ei au obligatia sa-ti trimita raspuns la sesizare in 30 de zile! Daca redirectioneaza sesizarea ta catre Directia de Sanatate Publica au obligatia sa iti raspunda in 5 zile de data primirii sesizarii!
Sezizarea fa-o in scris sau trimite e-mail la garda nationala de mediu la comisariatul general la Bucuresti si astia o trimit la comisariatul care are competente,ajunge sigur!daca esti din provincie fa-o direct la comisariatul respectiv al garzii de mediu!dar in scris cu nr de inregistrare!
Bafta!
Din prezentarea situatiei dvs, rezulta ca acesta are o SC care functioneaza intr-un apartament, iar cand s-a infiintat a avut si acordul dvs.?
Puteti formula o plangere la politie, daca nu ati semnat pentru infiintarea/functionarea atelierului SC intr-un apartament pentru tulburarea linistii, intre orele stabilite.
Dar cel mai bine formulati plangere la garda de mediu pentru a verifica daca indeplineste conditiile avizului de mediu privind poluarea fonica. Acestia vor verifica cu aparatura poluarea fonica si vor dispune in consecinta, conform Legii mediului.
Buna seara!
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!
Trebuie sa mentionez ca stau la casa,, diferenta dintre casele noastre este de 5 m.
Voi actiona in consecinta.
Multumesc inca o data.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este modalitatea/procedura, ce documente sunt necesare pentru ... 1968CR 1968CR Care este modalitatea/procedura, ce documente sunt necesare pentru retragerea unui aviz de functionare a unui bar/cafenea situat la parterul unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Poluare fonica produsa de un generator torr10 torr10 Daca vecinul are generator de curent care ma deranjeaza seara dupa ora 22 pana la 2 noaptea aflat la distanta mica de gardul meu trebuie sa am aparat de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. primăria orașului în care locuiesc a construit ... Andreea Vălășutean Andreea Vălășutean Bună ziua. Primăria orașului în care locuiesc a construit un teren de fotbal în cartier, la aprox 4 m de geamul dormitorului meu. Mai mult decât atât, ... (vezi toată discuția)