avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanarea aplicarii pedepsei

Buna ! Am si eu nevoie de ajutor intr o problema mai delicata.

Acum un an pe 23.09.2018 am rămas fără permis pt conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Procesul a fost pe data de 06.09.2019 și a rămas ca instanța sa se pronunțe pe 20.09. In 20.09 instanța a amânat cu încă 2 săptămâni astfel ca pronununtarea a venit pe 04.10 și s a decis amânarea aplicării pedepsei. Nu s-a dispus suspendare de permis. Minuta mi-a venit acasa pe data de 11.10 deci in 10 zile dacă nu se face apel practic as putea sa primesc permisul înapoi. Azi mi s-a spus ca odată cu noua lege de interzicere a telefonului mobil la volan au mai fost și alte schimbări precum: dacă instanța se pronunța cu amânarea aplicării pesepsei, poliția suspenda dreptul de conducere pe încă 3 luni de la data la care rămâne definitiva. Asta m-a șocat, și ma afectează ft mult . Întrebarea mea este dacă asta mi se aplica și mie? Sau se aplica infracțiunilor săvârșite după data in care a intrat legea in vigoare?
Poate sa ma lămurească și pe mine cineva? Tin sa precizez ca pe perioada urmăriri penale nu am avut drept de conducere. Deja a trecut mai bine de un an. Va Rog dacă se poate sa ma lămuriri! Mulțumesc mult !
Buna ziua, renunțarea aplicării pedepsei se poate obține doar daca avocatul propune sau se poate obține indiferent de ce propune avocatul, mă incadrez in toate criteriile pt renunțarea aplicării pedepsei.ms
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale,
Buna ziua,

In cazul amanarii aplicarii pedepsei(art. 83 din Codul penal ), permisul de conducere nu este anulat, ci intervine suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice, o perioada de 90 de zile, de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire permis cmneag cmneag Buna ! Am si eu nevoie de ajutor intr o problema mai delicata. Acum un an pe 23.09.2018 am rămas fără permis pt conducerea unui autovehicul sub ... (vezi toată discuția)
Amenda penala cu amanarea aplicarii pedepsei ! Breazu92 Breazu92 Buna ziua , de curand am fost judecat la jud Campina in legatura cu un dosar penal alcool la volan , avocata mea a cerut amenda penala cu amanarea aplicarii ... (vezi toată discuția)
Încredințare autovehicul unei pesoane fără permis, consecințe ContSters445445 ContSters445445 Buna seara. In luna martie a acestui an am dat masina unei persoane sa mearga fara ca aceasta sa detina permis de conducere. Suntem la inceput de noiembrie si ... (vezi toată discuția)