avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanarea aplicarii pedepsei

Buna ! Am si eu nevoie de ajutor intr o problema mai delicata.

Acum un an pe 23.09.2018 am rămas fără permis pt conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Procesul a fost pe data de 06.09.2019 și a rămas ca instanța sa se pronunțe pe 20.09. In 20.09 instanța a amânat cu încă 2 săptămâni astfel ca pronununtarea a venit pe 04.10 și s a decis amânarea aplicării pedepsei. Nu s-a dispus suspendare de permis. Minuta mi-a venit acasa pe data de 11.10 deci in 10 zile dacă nu se face apel practic as putea sa primesc permisul înapoi. Azi mi s-a spus ca odată cu noua lege de interzicere a telefonului mobil la volan au mai fost și alte schimbări precum: dacă instanța se pronunța cu amânarea aplicării pesepsei, poliția suspenda dreptul de conducere pe încă 3 luni de la data la care rămâne definitiva. Asta m-a șocat, și ma afectează ft mult . Întrebarea mea este dacă asta mi se aplica și mie? Sau se aplica infracțiunilor săvârșite după data in care a intrat legea in vigoare?
Poate sa ma lămurească și pe mine cineva? Tin sa precizez ca pe perioada urmăriri penale nu am avut drept de conducere. Deja a trecut mai bine de un an. Va Rog dacă se poate sa ma lămuriri! Mulțumesc mult !
Buna ziua, renunțarea aplicării pedepsei se poate obține doar daca avocatul propune sau se poate obține indiferent de ce propune avocatul, mă incadrez in toate criteriile pt renunțarea aplicării pedepsei.ms
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire permis cmneag cmneag Buna ! Am si eu nevoie de ajutor intr o problema mai delicata. Acum un an pe 23.09.2018 am rămas fără permis pt conducerea unui autovehicul sub ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie C_Isaincu C_Isaincu Buna ziua . Am fost azi la politie. Rezultate probe alcolemie prima 1,25 a doua 1,05 .Am recunoscut tot, inclusiv regrete ,declaratii tot Nu erau ... (vezi toată discuția)
Acord recunoastere vinovatie cosmin_curuci cosmin_curuci Buna seara.am facut marea prostie de a ma sui la volan sub influenta bauturilor alcoolice.a rezultat probe biologice,dosar penal etc.la parchet,impreuna cu ... (vezi toată discuția)