avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Sunt o mămică care este în concediu creștere copil și sunt din nou gravidă cu al doilea bebeluș. As naște în septembrie 2020 cad ar trebuii sa ma întorc la munca din concediu de creștere pt primul copil. Pot sa întru în concediu de creștere al doilea copil fără sa ma întorc la munca? Se poate continua cu suspendarea contractului pt încă 2 ani? Cum se calculează noua indemnizație? Este nevoie sa anunț și sa completez vreun act? Va mulțumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: DanaCaplea , utilizator 16:38, 24 Octombrie 2019
Buna ziua,
Cand, in ce data, implineste primul copil 2 ani?
Tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de acest concediu?
@ DanaCaplea


Ca sa va putem raspunde la nelamuririle dvs , ar trebui sa ne precizati :
- data nasterii primului copil;
- daca tatal indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de indemnziatia pentru CCC
- ati intrat in CCC, in calitate de salariata cu c.i.m. pe durata nedeterminata/determinata?

Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului si nu poate fi sub 1.250 de lei și nici peste 8.500 de lei (indiferent cât de mari ar fi veniturile părintelui care intră în CCC).
Primul copil împlinește vârsta de 2 ani în noiembrie pe 2. Sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata și am 13 ani vechime în câmpul muncii fără nici un fel de întrerupere. Tatăl este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, nu are întreruperi pe cartea de munca. Pt primul copil nu dorește sa își ia ultima luna de creștere copil ce i s-ar cuvenii cf legii. Va rog sa îmi răspundeți la întrebările adresate în primul msg cu specificația ca as dorii eu ca și mămică sa întru în ccc pt al doilea bebeluș nu tatăl. Mulțumesc
1. Pentru primul CCC, durata se va reduce cu o luna. In speta, revenirea ar fi trebuit sa se faca in 3 octombrie 2019.

2. octombrie 2018-septembrie 2020 este perioada eligibila pentru CCC2

3. In speta, puteti sa întrati în concediu de creștere al doilea copil fără sa va întoarceti la munca. (decembrie 2018 -octombrie 2019 = 11 luni)
Cred ca nu ne-am înțeles, primul meu copil împlinește vârstă de 2 ani în 2020 pe 2 noiembrie. Asta înseamnă că ar trebuii sa revin la munca în septembrie 2020, cu 2 luni mai devreme pt a primii acel stimulent de inserție(stimulent la care voi renunță și as avea ca termen de reîntoarcere 3 Oct 2020).Cum am spus tatăl nu dorește sa își ia luna de ccc atribuita cf legii. Însă eu urmează sa nasc al 2 lea copil în septembrie 2020. Întrebarea mea a fst dacă pot întra din nou în ccc pt al doilea bebeluș fără sa ma reîntorc la munca, dacă se poate continua cu ccc pt al doilea copil. Ce indemnizație îmi va fi atribuita, cum se calculează

Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
DanaCaplea, utilizator

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Durata concediu creștere copil cristianmihai12 cristianmihai12 Buna ziua, Fiul meu S-a născut pe data de 25 sept 2017, eu (tatăl ) am intrat in ccc mama fiind administratoare firma. Am stabilit ca sa rămân in ... (vezi toată discuția)