avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensionare

Buna ziua! Socrul meu si-a depus dosar de pensionare si a fost respins. Intre timp a decedat. Acum soacra mea a iesit la pensie si i s-a spus ca ar avea dreptul si la un procent din pensia lui. A fost la casa de pensii si nu au vrut sa i dea dosarul respins al sotului decedat.Asa este corect? Ce poate face in cazul acesta?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
1sebastian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:01, 22 Octombrie 2019
Soacra are dreptul sa alega:
1)-Pensia proprie
2)-Pensia de umas(50% din cea a sustinatorului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, poate cineva sa-mi zica si mie daca soacra mea, poate ... jhon73 jhon73 Buna seara, poate cineva sa-mi zica si mie daca soacra mea, poate primi pensie de urmas, daca socrul meu a decedat , ea fiind pensionara cu o pensie mai mica ... (vezi toată discuția)
Pensie Dnsa Dnsa Buna ziua,socrul meu a decedat recent 67 ani(pensionat de drept).Soacra mea este și ea pensionata de drept.Ea are 1100 lei ,socrul avea 2200lei.Poate ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas fara rezolvare ionelapetria ionelapetria socrul meu a decedat in 2006 tot in acelasi an i-a venit respingerea la pensie anticipata ,problema de aici incepe, lor in decizia aceea de respingere s-a ... (vezi toată discuția)