avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce fel de exemplare se vor emite?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce fel de exemplare se vor emite?

Bună seara !
Vă rugăm frumos să ne lămuriți cu privire la felul exemplarelor emise în cazul unei Decizii interne.

Decizia se emite doar în exemplare originale,? sau și duplicate ?
În ce situații se emit duplicate?

Juristul are în Fișa postului să urmărească dacă Deciziile au fost îndeplinite sau nu.
Juristului i se va înmâna un exemplar original ? sau este suficient și o copie.?

Nu avem Procedură internă.

Există vreo Lege care să ne ajute ?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 20:06, 27 Octombrie 2019
Juristul vrea să i se dea un exemplar original al Deciziei.
A spus că dacă i se va da o copie după Decizie
va refuza să o primească.

Juristul a spus că Decizia este un act administrativ și trebuie să i se comunice în original

Are dreptate ?

Actul administrativ trebuie comunicat salariatului căruia îi este destinat.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, așa se face,
actul /Decizia se comunică
salariatului căruia ii este destinată.

Tot nu sunt lămurită.....

Ce se face dacă un salariat vrea Decizia în original, iar directorul refuză.?

Cum vom lămuri pe cei doi
ce tip de Decizie - original? sau copie? - este bine să se comunice ?

Astăzi juristul mi-a spus că o Decizie personală - adică o Decizie de angajare, de promovare, de încetare CIM trebuie comunicată în original....

și atunci, când se va comunica original? și când copie ?

Copia se poate comunica in momentul in care salariatul care a primit documentul in original il pierde.
Mă scuzați dar eu tot nu am înțeles
când și de ce se dă original sau copie.....
Ce diferențe există între original și copie ?
Juristul a spus că efectele juridice fac diferența.
Ce efecte juridice are originalul ? dar copia.?

Alte discuții în legătură

Trebuie semnate dupa venirea din concediu ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! In urma unui control s-a constatat ca unele Decizii emise de directorul institutiei noastre publice nu au fost semnate si de jurist. 1. - ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara ? sau alta masura legala ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va prezint urmatoarea situatie: - in institutie este o problema cu circuitul unui document, respectiv, secretara institutiei nu a inregistrat o ... (vezi toată discuția)
Contract de munca veronicam veronicam buna ziua Am nevoie de un model decizie suspendare CIM pentru ingrijirea copilullui pana la varsta de 2 ani Multumesc (vezi toată discuția)