avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri Peer-To-Peer Lending
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri Peer-To-Peer Lending

Cum se declara venitul optinut de pe platforme Peer-To-Peer Lending (ex: MIntos) si cum se completeaza formularul daca esti persoana fizica?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
senesan, utilizator
Cel mai recent răspuns: senesan , utilizator 16:20, 23 Octombrie 2019
Trebuie să cereti de la platforma în care ai investit o Fişă de investitor pe baza căreia va trebuie să completati datele în declaraţia unică. Platformele sunt obligate să va ofere această fişă la începutul anului 2020 pentru activitatea din 2019. Declaratia unică pentru 2019 se va depune pănă la data de 15 martie 2020, inclusiv, de către persoanele fizice.
In declaratie veti completa la sectiunea I.2. Date privind impozitul din veniturle realizate in trainatate in anul 2019. Se merge direct la secţiunea de completare detalii câştiguri.
Se completează ţara de unde s-a obţinut câştigul (Mintos este o platformă de creditare din Letonia).
Se completează la “Categoria de venit” – secţiunea “Dobânzi” având în vedere că acest câştig reprezintă o dobândă obţinută de dumneavoastra în urma unui împrumut.
Pentru retragerile în altă monedă decât RON, venitul se va calcula conform cursului BNR din ziua plăţii. Dacă aveti încasări de dobânzi zilnice (cum este în acest caz), se poate declara venitul la un curs mediu pe anul precedent.
Important este să încercati să declarati la un curs valutar mai mare decât la unul mai mic pentru că este spre imposibil să calculati cursul pentru fiecare dobândă câştigată în fiecare zi şi poate de pe mai multe platforme.
Vă mulțumesc! Am mai căutat răspunsuri pe internet legat de peer-to-peer lending dar nu am găsit nimic.

Să aveți o zi bună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit persoane fizice - dobanzi strainatate cosmin.o cosmin.o Buna ziua, Am investit/ investesc bani in niste platforme de peer to peer lending din UE. Investind se genereaza dobanzi de la luna la luna (profit). Pana ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200, venituri dupa data depunerii goliath goliath Buna ziua, In 2019 nu am avut nici un venit, dar din februarie 2020 voi incepe sa retrag profitul castigat din trading (forex/bitcoin) de pe exchange-uri in ... (vezi toată discuția)
Impozite etfmatic și etoro SebyFloyd SebyFloyd Bună ziua, Am două întrebări în legătură cu taxarea veniturilor obținute prin robo-advisors (ETFmatic) și eToro. 1. Acum mai mult timp am ... (vezi toată discuția)