Mama a fost lovită rău, pe treapta de intrare a unui magazin, de un hoț care încerca să scape de agentul de pază. Cine, din magazin, este responsabil pentru acest lucru?
Acum doua zile mama intra intr-un mini supermarket, era urcata pe treapta de intrare usile automate erau deschise si ea incerca sa ridica caruciorul de cumparaturi, ear practic in pragul magazinului. In cael moment un hot scapat din mainile agentului de paza o loveste in tampla si ea care pe spate spargandu-si capul, luat de SMURD, dusa pa Urgenta, taietura 6cm, varsaturi timp de 12 ore, 6 copci. Cine este responsabil ? Agentul de paza ca nu a oprit hotul, magazinul ca nu a blocat usile, magazinul ca de acolo venea hotul si nu a luat masuri care sa previna o tragedie ?
Ganditi frumos. Din pacate realitatea este alta. Trag de un an jumate ponoasele pt ca muncitorii au uitat sa regleze viteza scarii rulante dupa verificare si mergea intr-o veselie. Cand mi-am dat seama ca nu pot urca in ritmul asta, a fost prea tarziu. O treapta mi-a apucat pantoful si mi-a sucit piciorul cu violenta catre exterior. Pac! Raspunsul piciorului a fost ca s-a umflat ingrozitor, plin de apa la genunchi. Nici o fractura, slava Domnului, doar un firicel dintr-o banda laterala a tendonului s-a desprins de os. Asta a fost zgomotul. Nici un medic de aici nu a facut nimic si numai datorita unei prietene am venit in Romania si un medic (sa-i dea Dumnezeu sanitate) a scos toata apa plus un cheag de sange cu o seringa imensa, apoi a injectat acid hyaluronic ca sa nu se mai formeze apa (reactia normala a piciorului cand apa e scoasa). A doua zi aveam si eu genunchi :) DAR a mai ramas oleaca de apa sau ce-o fi intr-o banda laterala la interior (nu unde a avut loc interventia) si pt ca m-am mutat n-am avut timp sa revin. Iar compania aeriana mi-a anulat zborul de venire in Romania, pe baza stitilor propagate prin TV. Acum inca mai sufar (si psihic, ca daca apucam sa vin, acum mergeam normal). De coroana asta te poti feri daca esti atent. Am auzit un om care spunea ca s-a infectat in timpul zborului, desi purta doua masti. Eroare! Sigur l-a luat de pe mancare, sticla cu apa etc. Sau a inspirat prea mult dezinfectant si a avut doar simptome asemanatoare. Am un coleg care de cand foloseste tone, a inceput sa aiba un soi de tic nervos in fiecare dupa masa - stranuta intr-un mod nespecific :) Si NU are coroane.
Revenind la subiect, firma de transport in comun a spus ca nu e vina lor, ci al contractantului secundar care se ocupa cu revizia. Care? Pai sa intreb la sediul central.... nu tu scuze, macar.