avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXA DESCHIDERE SUCCESIUNE DE TIP INVENTAR PF SI PJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXA DESCHIDERE SUCCESIUNE DE TIP INVENTAR PF SI PJ

DORESC SA STIU UN PRET ESTIMATIV DE LA NOTAR PE DESCHIDERE SUCCESIUNE DE TIP INVENTAR
problema se pune in felul urmator:
tatal a 2 copii se recasatoreste si decedeaza dupa 10 ani
la succesiune vin 3 copii si sotia supravietuitoare
2 copii, copiii din casatoria anterioara, opteaza pentru succesiunea tip inventar deoarece decedatul este coplatitor al unui credit pe pers fizica si asociat intr-o firma cu 70% care in ultimul an a mers in pierdere.
Cel mai recent răspuns: nicoletaburuiana , utilizator 13:46, 3 Decembrie 2009
sotia supravietuitoare vrea sa mearga pe succesiunea pur si simplu impreuna cu fiul ei
dar are toate interesele:
1. a facut credit pe pers fizica de 80.000 lei unde coplatitor este decedatul; asta inseamna ca daca accept succesiunea pur si simplu ii platesc eu ratele ca mostenitor al decedatului coplatitor, daca din diverse motive nu le mai plateste

2. sotia supravietuitoare nu are niciun bun pe persoana fizica doar sertarul de chiloti si sosete

3.apartamentul decedatului care il are dinaintea casatoriei este girat la banca pe o linie de credit a firmei unde sunt asociati, deci nu ma pot atinge de el

4. ea impreuna cu fii-su au impreuna 65% din firma, iar firma este in cap cu datoriile, deci in orice moment este bucuroasa sa imparta datoriile cu cei 2 fii din casatoria anterioara, asta daca am inteles bine ca datoriile unei SRL care depasesc activele se rasfrang asupra asociatilor

ce parere aveti?
ma puteti ajuta cu niste lamuriri?
buna ziua!
sa inteleg ca dvs sunteti unul din copii.
si dvs aveti posibilitatea sa acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar!
cu firma vad ca nu ne intelegem.
pe notar nu o sa il intereseze situatia contabila a acelei firme, nu o sa ceara bilant/ balanta.
va cere un certificat constatator din care sa ii rezulte partile sociale si asociatii.
la un srl asociatii raspund in limita cap social, nu rap si cu bunurile proprii.
da, sunt unul din copii

bun, am inteles ca la pers fizica merge succesiunea tip inventar
iar la firma numai in limitya partilor sociale
dar daca firma are datorii mai mari ca activele asta inseamna ca raspund numai in limita partilor sociale nu vin cu bani de acasa daca firma are datorii mai mari decat ar putea sa plateasca
asta ma intereseaza

cu respect, Nicoleta Buruiana
buna ziua!#-o
doamna este vorba de o singura succesiune!
nu de mai multe!
e un singur defunct!
DA, este un singur defunct
si de o singura succesiune
asta am inteles
numai ca de aici mai am alte nelamuriri ce tin de dupa succesiune:

dupa ce mi se inmaneaza certificatul de mostenitor in firma raspund numai in limita partilor sociale sau datoria se intinde si pe patrimoniul personal?:-/
asta era de fapt intrebarea

Alte discuții în legătură

Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect ... 21mai1964 21mai1964 Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect urmatoarea problema::doi soți fără copii au facut testament iar dupa decesul unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Succesiune ametist ametist Copil din prima casatorie. Copil din a doua casatorie, + sotie, + afacere care merge destul de bine. El decedat tragic, intr-un accident stupid. Au trect deja ... (vezi toată discuția)
Raspundere solidara pe art 138 din l 85/2006 vio c vio c intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. ... (vezi toată discuția)