avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegere intre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegere intre mostenitori

Buna dimineata,am si eu urmatoarea problema. Mamei mele i-a ramas mostenire de la parintii ei decedati o casa micuta plus vreo 120 mp,si terenuri intravilan cam 15 mii mp.
Mostenitori alaturi de mama mai sunt un frate care a spus ca ii cedeaza mamei partea lui, inca un frate decedat fara a fi casatorit si fara urmasi,(dupa care trebuie sa facem succesiunea)si o nepoata( care o mosteneste pe o sora decedata a mamei)
Problema e in felul urmator,
1---Nepoata are dreptul la succesiunea fratelui mamei?(in conditiile in care mama s-a ocupat si ingrijit de fratele ei,la purtat prin spitale vreo 4 luni acesta fiind bolnav de cancer si apoi cand a decedat tot mama l-a inmormantat si facut cele trebuincioase in urma,nepoata neinteresandu-se de nimic)..
2 Titlul de propietate e la nepoata si nu vrea sa il dea,cere o suma de bani,de unde as putea face rost de altul?Nepoata nu vrea decat bani pe partea ei iar mama nu vrea sa ii dea nimic,putem sa ii lasam partea din teren si casa?..
3 Impozitul pe terenuri si casa e platit de mama mea la primarie...conteaza asta?..din 2011 pana acum.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 22:17, 30 Octombrie 2019
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa mergeti cu actele la avocat.
Si judecatorii tot pe acte judeca aceste cazuri.
Mai este si situatia de fapt care trebuie analizata in amanunt daca se vrea inlaturarea de la mostenire a unui mostenitor ori nu se inteleg amiabil.
La proces se face si expertiza.
Sunt multe detalii de analizat de avocat inainte de proces si nu dupa proces...cand nu se mai poate face nimic...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nepoata are aceleași drepturi ca si ceilalti moștenitori,nu poate fi îndepărtată de la moștenire datorita faptului ca unul dintre mostenitoris-a ocupat mai mult de defuncti.Mergeti cu actele la un av pt a analiza în concret în funcție și de data decesului ce posibilitati aveti.In cazul in care nu va înțelegeți pt a rezolva la notar rămâne varianta dezbaterii succesiunii în instanta .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da, are.
2. De la Primarie.
3. Conteaza la modul ca datoriile pentru bunurile respective sunt achitate.

Mama dvs a facut niste actiuni din proprie initiativa, pentru ca asa a dorit dansa, in conditiile in care nu era proprietarul imobilelor si nu avea acte. Nici pe casa bunicilor, nici din partea fratelui. Faptul ca ALEGI sa faci niste lucruri nu inseamna ca dobandesti mai multe drepturi sau ca ceilalti sunt decazuti. Legea nu conditioneaza dreptul la mostenire in functie de cate cani cu apa i-ai dat defunctului.
Cum s-ar spune mai pe romaneste: a facut o pomana si atat. Cel mult, daca vor ajunge in instanta (ceea ce e destul de probabil, in conditiile in care deja sunt neintelegeri), va putea sa isi recupereze o parte din cheltuieli.
Da,mama a ales sa isi duca singura fratele pe la spitale,a ales sa il ridice ea de la morga si sa il ingroape cand nepoata nici macar nu mai iesea la poarta cand i-am cerut ajutorul(cat de mic)..Da,mama a ales sa plateasca impozitul la primarie de vreo 9 ani deoarece se adunasera acolo penalitati si dobanzi. Era mai bine sa il lase ca pe un caine pe la morga,iar impozitul sa nu il plateasca nici ea...
Ideea e ca trebuie facut ceva ca nu imi convine sa platim la primarie tot noi si sa fim copropietari ,am sunat nepoata ,ea nu vrea teren VREA BANI,cam de doua ori pretul pietei,plus ca la acte nu vrea sa puna bani..Ma interesez zilele astea care sunt pasii sa ne lamureasca instanta,ca nu cred ca o scot cu ea la capat cu vorba buna..Prefer sa ii dau din teren,cu celalalt frate m-am inteles si ii cedeaza tot mamei mele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune complicata queenimob queenimob Mama a murit in anul 2000.Noi eram doi frati,eu si fratele meu.Au ramas de la mama Urmatoarele: -Un titlu cu un teren extravilan de doua hectare la camp si ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, am următoarea situație: dupa moartea ... ela2008 ela2008 Succesiune Buna ziua, Am următoarea situație: Dupa moartea părinților mei și a fratelui meu (părinții doar pe noi ne a avut eu si fratele decedat), ... (vezi toată discuția)
O problema de succesiune / mostenire ALALAL ALALAL buna seara am si eu o intrebare pentru dumneavoastra? sotul meu a avut un unchi care a decedat in luna august 2005, defunctul nu a fost casatorit si nu ... (vezi toată discuția)