avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum infiintez punctul de lucru singura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum infiintez punctul de lucru singura

Buna ziua,am fost astazi la ONRC si mi-am ridicat certificatul de inregistrare.Doamna de acolo mi-a spus ca trebuie sa ma duc la fisc(adm.financiara)sa declar ca sunt platitor de tva.Imi trebuie stampila acolo?
Alta intrebare este referitor la punctul de lucru,mi s-a spus ca nu este nevoie de un act aditional pt infiintarea pct de lucru ,ci numai hotararea asociatului unic,si nu decizia asociatului unic.Iar daca persoana cu care inchei contractul de inchiriere este persoana fizica,contractul trebuie vizat de Administratia financiara,sau asta tine de propietar dupa incheierea contractului.
Sunt multe nelamuriri,si in fiecare zi mai aflu ca mai trebuie facut ceva,si vroiam sa infiintez punctul de lucru fara biroul de asistenta.:(
Va multumesc.

Dar este nevoie si de actul constitutiv actualizat,si daca da , pot sa-l intocmesc eu, puteti sa-mi dati un model.Pe urma trebuie legalizat,nu?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
ContSters115447, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters115447 , utilizator 09:21, 4 Decembrie 2009
-pentru adm financiara va trebuie un vector(formular 010)pe care il completati cu datele firmei ,felul de impozit pentru care ati optat,profit sau venit,data cu care intrati ca platitor tva si daca aveti sau nu salariati.Unele adm financiare cer stampila pe vector ,unele nu.Dar mai bine sa o aveti la dvs.
-pentru declararea pct de lucru este suficienta hotarirea asociatului si o cerere tip de la adm financiara de care apartineti
-daca inchiriati pct de lucru ,contractul il priveste pe cel care inchiriaza
infiintare punct de lucru acte necesare:
decizia sau hotararea asociatului unic
dovada actului de spatiu
copii ci
cerere tip catre judecator
hotararea AGA este necesara daca exista mai mult de un asociat,iar decizia se intocmeste daca sunteti unic asociat. si nu mai este nevoie de act constitutiv actualizat ptr ca in hotarare/decizie veti mentiona doar adresa unde se va desfasura punctul de lucru iar celelalte clauze ale actului constitutiv raman neschimbate.
Pe langa actele mentionate este nevoie de o fotocopie dp titlul de proprietate al imobilului in care urmeaza sa deschideti punctul de lucru.
Daca spatiul in cauza se afla intr-un imobil cu mai multe apartamente este nevoie de azivul comitetului executiv si acordul vecinilor (sus-jos, stanga dreapta).

Problema cea mai mare nu consta in redactarea actelor (nu este dificil si nici nu necesita f mult timp), ci termenul care se da la ORC. Eu am depus acum 2 saptamani o cerere de mentiuni si mi-a dat termen in septembrie 2010.

Asa ca, daca aveti un contract de inchiriere veti fi nevoita sa platiti chirie pana la solutionarea cererii fara sa puteti desfasura activitate in acel spatiu.#-o



:angry:septembrie 2010

Alte discuții în legătură

Declarare punct de lucru gabitza1980 gabitza1980 sunt noua pe aici.multumesc din suflet celor care m-au ajutat.Am o societate infiintata pe 19 nov.2010 in ilfov.vrea sa-si declare punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Închidere , deschidere punct de lucru mmarcelcozma mmarcelcozma Doresc sa inchid un pct. de lucru şi să deschid altul . Menţionez ca punctul de lucru pe care doresc să-l închid este trecut în actul constitutiv . ... (vezi toată discuția)
Infintare sedii secundare lovejusttobeloved lovejusttobeloved Buna ziua, Reprezint un S.R.L cu un singur asociat unic/ administrator care are o retea de magazine in dezvoltare. Urmeaza sa deschidem noi magazine si de ... (vezi toată discuția)