avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... ajutor somaj salariat/pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

ajutor somaj salariat/pfa

Daca sunt salariat si obtin si venituri ca pfa doar in ultima luna a anului 2009;in eventualitatea pierderii locului de munca in 2010,pot obtine ajutor de somaj ,calculat ca medie lunara a salariilor obtinute? Factura emisa ca pfa este f mica,jumatate din venitul lunar obtinut ca salariat.
Se considera aceasta factura emisa ca venit lunar care ma impiedica sa obtin ajutor de somaj ?( baza legala).multumesc
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 18:49, 2 Decembrie 2009
Buna ziua,
la baza de calcul pt somaj sunt luate in calcul lunile cotizate la somaj. In cazul PFA(unde dumneavoastra platiti doar impozit si sanatate) e diferit.
Ca sa puteti beneficia de somaj, trebuie sa aveti 12 luni cotizate la somaj in ultimele 24.Nu trebuie sa fie la acelasi angajator, important e sa le reuniti:)
Vedeti legea 76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul ajutorului de somaj ContSters94820 ContSters94820 Care este cuantumul ajutorului de somaj si cum se calculeaza ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj+pfa posibil? brigite brigite Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri, sper sa ma puteti ajuta: 1. daca sunt somer si vreau sa infiintez PFA pot sa am in continuare indemnizatia de somaj, ... (vezi toată discuția)
Lamuriri calcul somaj ellen_eco ellen_eco Buna ziua, in situatia in care un angajat a castigat prin hatarare judecatoreasca contravaloarea sporului de vechime pentru o perioada de 3 ani( 2007-2009) in ... (vezi toată discuția)