avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediul de odihna neefectuat si neachitat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediul de odihna neefectuat si neachitat

va rog sa-mispuneti si mie, ce sa fac in urmatorul caz:

SC a incetat contractul de munca cu angajatii
angajatii au condediu de odihna neefectuat si neachitat la lichidare.
Acum patronul spune ca o sa plateasca, dar contractele de munca au fost incetate cu data de 31.10.2009 , am depus statele de plata precum si declaratiile lunare
Intrebare : acum cum sa mai platesc concediul de odihna?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:21, 10 Decembrie 2009
felisana a scris:

Cum se inregistreaza in contabilitate concediul neefectuat care este platit la incheierea contractului de munca?
De exemplu angajatului i se incheie contractul de munca la data de 1.12.2009. Are concediu neefectuat 10 zile.
Pe statul de plata al lunii noiembrie vor fi trecute cele 22 zile lucratoare si suma aferenta celor 10 zile de concediu o trec ca prima?

Depinde cum este programul de salarii pe care-l aveti. Aceasta e o situatie mai deosebita si multe programe de salarii nu au o rubrica pentru asa ceva. Daca nu exista acea rubrica atunci o introduceti ca prima si specificati ca reprezinta concediu de odihna neefectuat, in eventualitatea unui control de la ITM.
Da. declaratiile trebuie refacute pentru ca valoare concediilor neefectuate intra in calculul salariului brut din care se scad obligatiile la bug. asig. sociale.
Inseamna ca atunci trebuie refacute si declaratiile 100 si 102. Ce bataie de cap.
Deci inseamna ca daca un angajat pleaca de la firma si are zile de concediu neefectuate acestea trebuie neaparat incluse si pe statul de plata.
Pe statul lunii noiembrie aveti zile lucrate si compensare CO.

Concediul de odihna se comenseaza in bani in cazul desfacerii CIM si se plateste odata cu plata ultimilor drepturi salariale cuvenite.
C/val CO compensat se adauga la brutul realizat,iar asupra acestuia se calculeaza toate contributiile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata c.o. neefectuate ContSters123067 ContSters123067 [b]Angajatorul accepta plata a 7 concedii de odihna neefectuate de un fost angajat. Ce obligatii declarative decurg din aceasta (persoana nu mai e angajata, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat marleen7019 marleen7019 buna seara Luni 13 iulie 2009 am semnat decizia de concediere privind incetarea C.I.M cu data de 1 august , in baza articolului 61 lit.c din codul muncii. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)