avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Organizarea unui targ poate fi considerata eveniment ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Organizarea unui targ poate fi considerata eveniment de strangere de fonduri

Bună ziua, organizarea unui targ ocazional prin care sunt promovati artizani si artiști plastici conform statului, contra unei taxe de participare poate fi un eveniment de strangere de fonduri? Sa intre in art 15 litera j din noul cod fiscal? Adica o parte din banii incasati sunt folositi ptr organizarea acelui eveniment, iar o alta parte pentru realizarea de filme documentare, obiect principal al ong-ului.
Cel mai recent răspuns: Anako , utilizator 09:40, 3 Decembrie 2019
Nu. Daca incasati taxa de participare nu este eviniment caritabil. Doar daca anuntati participantii ca taxa platita va fii redirectionata catre x sau y scop caritabil, evenimentul sa fie promovat ca unul, etc
Pai nici nu intra in discutie ca este eveniment caritabil. Art 15.lit j spune ca sunt scutite de impozit mai multe acțiuni printre care conferințe (nu cred ca exista conferințe in scop caritabil) serbări, tombole si evenimente de strangere de fonduri cu taxa de participare in scop social sau profesional conf statului. Așteptam un răspuns de la un avocat sau contabil.

Corina89 a scris:

Nu. Daca incasati taxa de participare nu este eviniment caritabil. Doar daca anuntati participantii ca taxa platita va fii redirectionata catre x sau y scop caritabil, evenimentul sa fie promovat ca unul, etc

Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Anako, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu da, dar conteaza mult cum il prezentati public, cum contabilizati incasarile, ce destinatie le dati, ce procent reprezinta, pentru ca uneori organele fiscale au racalificat toata situatia cand cu avut elemente serioase in sensul ca e o simulatie, o fortare a legii, de ex. intr-adevar suma ramasa din incasari dupa ce s-au scazut cheltuielile au fost folosita in scopul principal, dar de fapt s-au trecut pe cheltuielile de organizare eveniment de fundraising salarii f. mari si onorarii f, mari de consultanta etc, si suma ramasa era infima si atunci s-a considerat ca scopul real principal nu era de strangere de fonduri... deci atentie la asemenea detalii, ca sa puteti argumenta ca e "pe bune" targ cu scop de fundraising, si nu activitate economica mascata in altceva
Mulțumesc pentru raspuns. Toata lumea care lucreaza la ong o face in mod voluntar. Nu avem salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate economica ong danamihalea danamihalea buna ziua vanzarea catre membrii cotizanti prezenti la eveniment de tricouri cu sigla ONG pentru promovarea ONG este considerata activitate economica?. ... (vezi toată discuția)
Incasare taxa de participare pt organizarea unui concurs ASCARESA ASCARESA Buna ziua, sunt reprezentantul unei asociatii, un ONG, care are in obiectul de activitate organizarea de activitati pentru copii respectiv concursuri si ... (vezi toată discuția)
Ong - organizare eveniment sportiv pentru strangere de fonduri radudan radudan Reprezint un ONG de mediu care doreste sa organizeze un eveniment de strangere de fonduri pentru o campanie de educatie ecologica in scoli. Acest eveniment se ... (vezi toată discuția)