avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie masina second hand din ue
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie masina second hand din ue

Firma din RO platitoare de TVA achizitioneaza de la o PJ din Germania inregistrata in scopuri TVA o masina second hand pentru nevoile firmei. Pe factura de achizitie scrie "livrare neimpozabila cf. art. 138 al directivei 2006/112/CE"

1.Se declara in 390? Dar 092, se depune?
2. Pe ce perioada se amortizeaza o masina second hand?
3. Daca peste 1 an firma doreste sa vanda aceasta masina, va emite factura cu sau fara tva?
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 10:28, 6 Decembrie 2009
si mai departe ? cfm.ord.488/2009 tva-ul la achizitiile de mijloace auto pt.transport persoane este nedeductibil? am avut discutii cu patronul meu care nu a vrut sa inteleaga acest aspect.
depinde de masina.... de obiectul de activitate al firmei... citeste ordonanta 34

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare mijloace fixe irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am cumparat din Germania doua mijloace fixe second hand: un frigider(1000 euro) si un congelator(1000 euro). Va rog frumos sa-mi spuneti cum le ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism cdi75 cdi75 Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)