avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comună cu domiciliul la mine: fetița nu mai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comună cu domiciliul la mine: fetița nu mai vrea să vină acasă, vrea să plece cu tatăl în Anglia, ce mă sfătuiți?

Bună seara,am o fetita de 13 ani,am divorțat de tatăl ei acum 4 ani,avem custodie comuna cu domiciliul la mama,fostul soț locuiește în Anglia,în ultimul timp vine mai des în tara și ii cumpăra absolut tot ce vrea ea (lucruri scumpe) este foarte incantata și s a răcit fata de mine îmi cauta mereu defecte.Acum 2 zile a venit tatăl ei și a luat o, trebuia sa o aducă astăzi asa am vb.aseara, copilul meu a sunat atunci și a zis ca ea nu vrea sa mai vina acasă vrea sa rămână cu tatăl ei. Și vrea sa plece cu el în Anglia. Ce ma sfătuiți sa fac? Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 20:33, 11 Noiembrie 2019
Copilul refuza sa vina acasă, spune ca v a sta la el cât durează procesul.Este normal? Nu pot face nimic sa vina acasă dacă ea nu vrea? Va mulțumesc mult!
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa gasiti un psiholog foarte bun care sa o.poata convinge.
De regula, trebuie procedat neoficial din punctul meu de vedere in astfel.de cazuri deoarece va trebuie psiholog extrem de bun si oficial nu prea gasiti psihologi suficient de buni.

Trebuie gasita cauza pentru a se submina efectul.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sta la el unde? În Anglia?
Trimiteți notificare prin executor judecătoresc fostului partener sa aducă în termen de 2 zile copilul acasă apoi demarați executarea silita. Mergeti la politie și faceți plângere.
Nu mai stați. Mergeti chiar mâine sa trimiteți notificarea și sa demarați executarea silita.
Copila merge la școală
Dacă sa, aveți a doua varianta.
Mergeți și o luați de acolo din timpul orelor. Mergeti cu un var sau frate și o luați pe sus în timpul pauzei. Discutați cu directoarea scolii, spuneți ca are de mers la analize și ca din cauza asta va face puțin scandal și va luați copilul acasă.
Apoi căutați un psiholog bun și mergeți la terapie.
Personal v-aș sfătui pentru varianta doi.
Iar după terapie, din cauza acestui abuz al tatălui cereți ca programul de legături personale sa se desfășoare numai la domiciliul dumneavoastră.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Crăciun Georgiana a scris:

Copilul refuza sa vina acasă, spune ca v a sta la el cât durează procesul.Este normal? Nu pot face nimic sa vina acasă dacă ea nu vrea? Va mulțumesc mult!

Cum adica "nu vrera sa vina acasa ?" , In primul rand, nu trebuie ea sa vina, intrucat nu a plecat de acasa singura, i-a fost incredintata de dvs tatalui.
Ea trebuie sa fie adusa acasa de sotul dvs, tatal ei.
Nu conteaza ce doreste un copil minor, care este inca in crestere si formare a personalitatii.

Solutia este sa vorbiti cu sotul, amiabil, si sa ii puneti in vedere sa are obligatia de a venii cu minora la domiciliul ei.
Mai mult de atat, explicati-i sotului ca, minora are nevoie de o anumita educatie de natura feminina, fiind momentul de tranzitie de la pubertate la adolescenta, educatie pe care el nu o poate realiza.
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
si daca nu vrea sa vina ce ai sa faci?? o aduci legata sau cu forta tarata?? esti maicasa..tu sti cel mai bine cum sa iti atragi copilu..nu te incurca cu psihologi ca nu tine mai rau iti faci si tie si ei ..foloseste alta metoda e fata si e ficata nu exista sa nu gasesti tu o metoda..:)

Alte discuții în legătură

Refuzul minorului de a se intoarce la domiciliu dupa terminarea programului de vizita Diana_Munteanu Diana_Munteanu Buna seara! Am si eu cateva intrebari: Ce sa fac daca copilul meu ,dupa ce s-a dus in vacanta la tatal lui in Anglia nu vrea sa se mai intoarca la mine la ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea ordinului judecatoresc privind un minor prepelita mariana prepelita mariana am un minor in intretinere din 2002 hotarare definitiva si irevocabila ,am respectat si programul de vizitare dar copilul a fost luat de tatal sau de la sc ... (vezi toată discuția)