avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia exclusiva

Situația mea se prezintă cam așa... Am o fetița de 4 ani și jumătate, cu un bărbat cu care am trăit in concubinaj. Fetița este pe numele lui,dar are domiciliul la mine, locuind aici de când s-a nascut și el locuind Mai mult in afara Bucureștiului la părinții lui. Din Februarie 2018 noi ne-am despărțit deoarece el a plecat la munte cu o minora de 15 ani, el având atunci 26 de ani. Familia minorei neștiind absolut nimic, a dat-o dispărută. In următoarea zi poliția a venit la mine la poarta, întrebând de el și spunandu-mi despre plecarea lor. Eu nu am știut nimic. La întoarcerea lor, familia minorei și-a retras plângerea de la poliție deoarece au considerat ca el este potrivit pentru fiica lor. In prezent, el este căsătorit legal cu o alta fata de 19 ani și așteaptă un copil. Vreau custodia exclusiva a fetiței mele deoarece el nu o cauta, nu se interesează de sănătatea sau de educația ei, nu ii oferă absolut nimic. Parca nu ar exista pentru el. As dorii custodia exclusiva deoarece este nevoie de el pentru grădinița, pentru scoala, pentru vacante dacă vrem sa plecam din țara, este uneori nevoie de el și la spital dacă ar fii cazul . Dar el nu a fost niciodată de acord sa îmi dea nici măcar o procura pentru a pleca cu fetița in vacanța. Nu se interesează de ea absolut deloc, din niciun punct de vedere. Nu știu cum sa procedez. Nu am avut curajul pana acum sa merg in fata unui avocat pentru a discuta aceasta problema dar vreau sa fac primul pas aici! Va mulțumesc anticipat pentru ajutor și ca v-ați pierdut timpul citindu-mi romanul !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:30, 9 Noiembrie 2019
Buna seara,
Incercati in instanta dar nu cred sa aveti sanse.
Va sfatuiesc sa solicitati instantei sa pronunte o sentinta care sa substituie acordul general al tatalui pentru o perioada de maxim 3 ani.
Asa scapati de problema rugamintilor sa va dea accept la notar.
Solicitati ajutorul unui avocat.
Da, doar cu atat nu veti obtine custodia exclusiva.
Mergeti la avocat pentru a se analiza in amanunt cazul si a se stabili o strategie.Daca avocatul o sa va invete bine veti reusi la un moment dat sa obtineti custodia exclusiva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil Sakina Sakina Am o fetita de 6 ani nu am fost căsătorită cu tatal ei si nici nu am stat in concubinaj a fost o intamplare urâtă din viata mea problema este ca tatal ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara,custodia copilului andreeageorgiana andreeageorgiana buna ziua!!!!imi doresc foarte mult sa castig custodia exclusiva a fetitei,sunt foarte hotarata deoarece a trecut 1an si jumate si tatal fetitei in varsta de 4 ... (vezi toată discuția)