avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... suspendare si reesalonare credite persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

suspendare si reesalonare credite persoana fizica

Buna ziua,

Vreau sa solicit bancilor la care am credte, suspendarea si reesalonarea acestora, pe o anumita perioada, pe motiv de reducere a veniturilor - nu am servici si nu beneficiez de somaj, creditele sunt platite din salarul sotului . Ce trebuie sa cunosc despre acest lucru, in momentul in care ma prezint la banca?
1. Se poate solicita suspendarea a trei credite, in acelasi timp? 2 de consum si unul ipotecar? Cum pot argumenta cel mai bine acest lucru?
2. Se suspenda si dobanda si rata, sau doar una dintre acestea?
3. Care sunt consecintele suspendarii? (de ex.: apartamentul luat cu credit ipotecar, poate fi dat in chirie sau vandut, in perioada de suspendare?, sau altele)
4. Se incheie un contract nou?
5. Sunt clauze noi?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 22:12, 5 Decembrie 2009
Buna ziua !
Garantiile reale pot fi imobiliare sau mobiliare.
Garantia reala imobiliara este ipoteca, despre care spuneti ca stiti.
Garantia reala mobiliara reglementata prin Legea nr. 99/1999 constituie un drept real care are ca finalitate garantarea indeplinirii oricarei obligatii. Avand ca principala sursa de inspiratie Art. 9 al Uniform Commercial Code, legea introduce un nou concept in dreptul privat roman, si anume cel de “garantie reala
mobiliara”. Acest concept este destinat a inlocui termenul de “gaj” sau “amanet”, folosit anterior de Codul civil si Codul comercial. In acest context, dupa intrarea in vigoare a noii reglementari in materie nu se mai justifica utilizarea termenului de gaj comercial reglementat de Legea nr. 99/1999 (Titlul VI). De altfel, noua
reglementare in materie urmareste actualizarea normelor de drept cu realitatile din domeniul economic, acest proces de actualizare si adaptare influentand evolutia conceptului de garantie reala mobiliara.
Avantaje pentru dumneavoastra, poate doar asigurarea obtinerii unui imprumut fara problemesi cu celeritate, avand in vedere ca neindeplinirea obligatiei contractuale atrage dupa sine executarea silita a bunului cu care garantati(creditorul unei astfel de garantii are asigurat acoperirea prejudiciului cauzat prin neachitarea debitului).
Dezavantajul major, este ca in caz de neexecutare a obligatiei de a achita suma imprumutata in conditiile stipulate in contract, bunul ce face obiectul garantiei va fi indisponibilizat si se va constitui ca despagubire catre creditor.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca mobiliara anjinsan anjinsan Buna Ziua, O creditor infiinteaza un sechestru asupra unor bunuri mobile ale unui debitor si inregistreaza acest sechestru in arhiva electronica de garantii ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Rendez-vous juridic cu noul cod civil. garanþiile ºi tot restul ContSters77883 ContSters77883 După ce am terminat contractele, am luat un avânt mare să termin cât mai curând lectura, şi să citesc în totalitate noul Cod Civil. În acest sens, am ... (vezi toată discuția)