avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura judecare apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura judecare apel

Buna ziua. A urmatoarea situatie: sunt in proces cu Casa de pensii privind decizia de pensionare. In prima instanta am primit o sentinta gresita in sensul ca motivarea si dispozitivul erau opuse, adica motivarea era favorabila iar in dispozitiv se mentiona "se respinge dosarul". Am facut cerere de indreptare eroare materiala. D-na judecator si-a recunoscut greseala dar a respins cererea motivand ca doar o instanta superioara poate schimba sentinta adica prin apel. Am facut apel prin care am cerut inlaturarea erorii. Intrebare: la apel se judeca din nou pe fond sau doar greseala respectiv neconcordanta dintre motivare si dispozitiv?
Cu multumiri,
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
costel56, utilizator
Buna ziua, in primul rand ati intemeiat in fapt si drept apelul? Este facut in termen? In apel (fiind devolutiv) se pot relua toate aspectele fondului dar doar in cazul in care ati solicitat prin cerere, in caz contrar se judeca strict ce ati solicitat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe cerere indreptare hotarare judecatoreasca si limite aplicare Apollo11 Apollo11 Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca favorabila mie dar in care s-a strecurat o greseala in text . Pe langa declaratia mea si tot ce tine de cauza mea, ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca si asigurari sociale. indreptare eroare materiala sebacebe sebacebe Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatorea speta: In data de 31.01.2014 TMB s-a pronuntat in sedinta publica cu o sentinta definitiva cu un termen de ... (vezi toată discuția)
Greseala in sentinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In sentinta civila de divort s-a gresit numele. Cum pot rectifica greseala? Aveti un model de indreptare a greselii? Va multumesc (vezi toată discuția)