avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident de traseu?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident de traseu?

Daca un angajat pleaca la ora 15.15 (cand se termina schimbul 1), dar contractul persoanei este cu program 8.30-17.00 si se intampla ceva pe traseu, intre 15.15 si 17.00 poate fi considerat accident de traseu/munca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:47, 15 Noiembrie 2019
Depinde de motivul pentru care a plecat.
Daca a cerut invoire pentru rezolvarea unor probleme personale.. sau a plecat fara acordul superiorului, eu cred ca nu mai poate fi vorba de accident de munca.
Pai ceva nu e in regula.Ori se termina programul la 17 ori se termina la 15:15?Realitatea nu corespunde cu contractul?
Cred ca se lucreaza in ture si turele se suprapun o perioada. in aceasta perioada cred ca doreste ca un angajat sa plece mai devreme...
Si-a schimbat programul. Vine zilnic in program de schimb 1, iar in contract are program tesa.
Atunci ii modificati si programul din CIM sa coincida cu cel real.
In situatia de mai sus, dvs., angajatorul, raspunde de soarta* angajatului de la ora la care pleaca de la locul de munca ( ora 15.15 pana la ora cand termina "scriptic"programul ( ora 17), daca nu solicita, In scris, permisiunea de a parasi locul de munca din motive personale, spre exemplu.

Alte discuții în legătură

Bilet de voie dorintabirta dorintabirta Buna ziua. Din punct de vedere SSM biletul de voie reprezinta vreo constrangere a angajatorului? Exista o baza legala, mai ales a securității in munca, ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa - parasire unitate Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Conform ROI pauza de masa de 30 min este neplatita. In acest interval unii angajati parasesc unitatea si merg acasa pentru a servi masa. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Incident Rual256 Rual256 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca un salariat care isi termina activitatea in timp mai scurt (adica in mai putin de 8 ore) in decursul unei zile poate pleca ... (vezi toată discuția)