avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatii si cumparare pentru O.N.G.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatii si cumparare pentru O.N.G.

Buna seara ,
Va deranjez co intrebare :
Avand o Ascoatie si o mica parte de banii din donatii , eu ca si reprezentant al Asociatie am vre-un drept , vre-o putere sa cumpar din acei banii donatii , bunuri , sau alte chestii necesare pentru o viitoare actiune ??
Si daca da , cam ce si cum ar trebui sa fac.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:32, 2 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ar trebui sa studiati legislatia in domeniu ( incepeti cu Ordonanta 26 / 2000) , ca din intrebari pareti sa nu aveti nici notiunile cele mai elementare si in ritmul acesta veti avea nevoie de zeci sau sute de raspunsuri punctuale. Gasiti o sinteza, asa cum am mai scris, si la [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nimeni nu poate 'avea" o asociatie, poate eventual sa fie membru al ei si eventual sa faca parte din organele de conducere ( ex. consiliul director) au control ( cenzor, comisie de cenazori) sau sa activeze in cadrul ei ca volutnar sau salariat etc. Nu inteleg cum puteti "savea o mica parte din banii...." ei sunt ai persoanei juridice, se cheltuie conform regulilor din Statut si din lege si deciziilor Adunarii Generale ( care aproba bugetul anual) si Consiluului Director, de catre persoanele abilitate in acest sens prin Statut sau prin hotararile Adunarii Generale sau Consiliului Director. sau reprezentantului legal... cheltuirea trebuie facuta strict in scopul asociatiei si conform programului de activitate, bugetului si celorlalte reguli stabilite de Adunarea Generala... in deciziile ei trebuie sa va uitati, degeaba ne intrebati aici pe nemembri., ca nu avem noi cum sti ce reguli si decizii aveti in asociatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)
Sunt in procesul de infiintare a unui ong. Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Sunt in procesul de infiintare a unui ONG. In cadrul ONG-ului, eu ma voi ocupa de administrarea lui (sunt si presedinte), voi semnta ... (vezi toată discuția)
Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)