avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obligatii contractuale neindeplinite - servicii design ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obligatii contractuale neindeplinite - servicii design interior

In urma cu 9 ½ luni am incheiat cu o firma un contract de prestari servicii de design interior pentru un apartament de bloc de 68 mp.
Conform contractului, plata serviciilor se face in 4 rate, dintre care ultima rata se achita de catre beneficiar dupa validarea documentelor finale pe care echipa de proiect le transmite catre beneficiar si care se refera la planurile de amplasare obiecte, simularile vizuale pe incaperi si lista de materiale folosite in proiect, precum si furnizorii acestora.
Insa din lista de materiale recomandate lipsesc o multime dintre detaliile pe care le validasem anterior cu echipa de design si care se regasesc in simularile vizuale. Deci, practic mi-au fost trimise niste poze frumoase, pe care eu nu le voi putea reproduce in realitate pentru ca nu stiu de unde as putea gasi toate piesele respective.
Probabil am ajuns in aceasta situatie pentru ca am achitat ultima rata inainte de a valida efectiv toata documentatia primita. Si asta deoarece reperezentantii echipei de proiect mi-au sugerat ca nu pot face lucrari “pe gratis” (insemnand fara sa primeasca banii inainte- asta desi in contract se specifica faptul ca se achita dupa ce beneficiarul valideaza lucrarile). Iar eu am convenit sa platesc ultima rata inainte de a valida tocmai ca sa grabesc putin lucrurile, caci ma intarziasera 9 luni de zile deja! Aceste discutii referitoare la plata in avans si la intarzierile multiple le-am avut cu ei pe email.
Nu neg ca am avut niste solicitari mai aparte, dar acestea au fost legate mai ales de paleta coloristica, nicidecum nu au fost niste pretentii absurde care sa necesite o perioada de peste 9 luni de zile. Si totusi, cu exceptia primelor 3 luni, cand mi se raspundea la email-uri imediat, ulterior raspunsurile au inceput sa vina extrem de greu, dupa asteptari si de cate o luna pentru a clarifica anumite detalii.
In acest moment sunt in etapa in care am achitat in intregime proiectul, dar am specificat intr-un email catre ei ca voi reveni cu feed-back dupa ce voi analiza cu atentie materialul. Iar cand am revenit cu niste solicitari referitoare la materialele/piesele care lipsesc din lista finala, m-am trezit ca nu mai primesc raspuns.
Ce solutie am? Am asteptat tot anul ca sa putem amenaja acest apartament asa cum ne dorim. Iar daca nu ni se ofera aceste detalii, nu il vom putea pune in practica, desi in poze arata superb. A cauta noi insine o mare parte din materiale care sa fie similare celor din poze inseamna ca am achitat un proiect de design interior degeaba, caci am fi putut sa facem asta si luand niste poze frumoase de pe internet. Si nu am fi pierdut 10 luni si atatia bani pe design interior.
Ma puteti ajuta, va rog, cu o indrumare? Ce am de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Despina B , utilizator 21:38, 18 Noiembrie 2019
Buna ziua,
In prima faza faceti o plangere la ANPC, poate va pot ajuta dumnealor.
Dupa raspunsul primit, sau chiar in paralel, va puteti adresa instantei, pentru nerespectarea contractului.
Discutati cu un avocat care sa vada contractul si sa va sfatuiasca apoi care sunt optiunile.
Se pot solicita si eventuale daune, daca nu ati putut folosi apartamentul din vina dumnealor si ati fost nevoit sa locuiti in chirie.
Multumesc mult pentru raspuns, asa am sa fac. M-as bucura daca printre cei prezenti pe acest forum exista avocati care ar putea sa preia un astfel de caz (rog mesaj).
Regulamentul nu permite consultărilor să va contacteze.
Ii puteti contacta dvs. accesat sectiune "Consultanti" ( asa scrie pe butonul* de accesare) si sa contactați dvs. unul. ( aveti un buton "Contacteaza" la profilul fiecariua)
Ok, multumesc pt atentionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare avans huleaclaudia huleaclaudia Prestatorul este obligat sa returneze avansul incasat aferent unui contract de prestari servicii daca beneficiarul doreste rezilierea contractului? (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare realizate - reclamatie manearaluca manearaluca Buna ziua, Am prestat servicii web catre o companie din Uniunea Europeana (Spania). Nu exista contract incheiat. Serviciile au fost achitate integral, de ... (vezi toată discuția)
Mobila la comanda returnare logic123 logic123 Am achiztionat mobila de bucataria la comanda dar din pacate aceasta nu se potriveste, fiind mai mare cu cca 5cm decat locul indicat. Vanzatorul a propus sa ... (vezi toată discuția)