avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Returnare avans
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Returnare avans

Prestatorul este obligat sa returneze avansul incasat aferent unui contract de prestari servicii daca beneficiarul doreste rezilierea contractului?
Cel mai recent răspuns: huleaclaudia , utilizator 12:23, 25 Noiembrie 2015
Depinde care sunt motivele pentru care se solicita rezilierea. Daca prestatorul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, i se poate solicita restituirea avansului. Trebuie studiat contractul semnat pentru a putea oferi mai multe detalii
Totul depinde de cum este stipulat in contract, ce prevederi sunt la rezilierea contractului si la obligatiile partilor.
In contract se precizeaza ca poate fi anulat de oricare din parti daca nu sunt respectate conditiile oricand pe perioada validitatii sale.
si prestatorul nu si-a indeplinit obligatiile? sau le-a indeplinit necorespunzator?
Dati-ne mai multe informatii pentru a putea intelege speta
Este vorba despre un contract de web design. Ulterior incheierii contractului beneficiarul s-a razgandit iar prestatorul motiveaza ca a inceput sa lucreze la proiect motiv pentru care nu poate returna avansul, insa beneficiarul nu a primit nimic concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune in contract de prestari servicii virgil1971 virgil1971 Va salut. Se poate vorbi despre inselaciune comisa de un prestator de servicii, in cadrul unui contract, daca beneficiarului, dupa ce a achitat avansul, i se ... (vezi toată discuția)
Problema reziliere contract CatalinCorozanu CatalinCorozanu Bună seara, am o mică nelămurire.. Am făcut contract pt web design cu un client, tot persoană juridică. Eu fiind prestator și el beneficiar. În ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract si cerere restituire avans prestari servicii ralwel ralwel Buna ziua, Situatia mea sta in felul urmator: Am semnat un contract prestari servicii (realizare website) cu o firma din Alba, eu fiind persoana fizica. ... (vezi toată discuția)