avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cheltuieli nedeductibile
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cheltuieli nedeductibile

Buna ziua,

Pentru un SRL care plateste impozit pe venit, care este diferenta intre o cheltuiala deductibila si una nedeductibila ?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:20, 26 Ianuarie 2020
Pai sa zicem ca faceti servicii de montare geamuri. Daca veniti cu o factura de rujuri sau de pijamale nu sunt cheltuieli deductibile pentru ca nu e nevoie nici de rujuri si nici de pijamale in procesul de montare geamuri. Cheltuiala deductibila e cea facuta in scopul firmei, nu in cel personal. Benzina este deductibila pe jumatate, pentru ca masina este folosita si personal, nu doar pentru firma. La fel e si cu TVA-ul aferent.
Asta stiu, dar cum afecteaza acest lucru avand in vedere ca firma plateste impozit pe venit si nu pe profit.
Multumesc!
Cheltuielile nedeductibile influenteaza dividendele chiar daca platiti impozit pe venit. O cheltuiala nedeductibila nu apare in cheltuieli, implicit profitul final creste. La final de an dividendele vor fi mai mari si implicit impozitul aferent dividendelor va fi mai mare.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende microintreprindere laviluca laviluca Buna ziua, Societatea comerciala la care sunt asociat unic, platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, detine un autoturism a carui cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cheltuielilor cu combustibilul auto nedeductibile, la o microintreprindere LuminitaT LuminitaT Buna ziua, Cum inregistram impozitul de 16% pentru cheltuiala nedeductibila cu combustibilul auto? Daca inregistram in contul 635=446, cheltuiala cu impozitul ... (vezi toată discuția)
Cumparari diferite produse PUFACONT PUFACONT Va rog sa ma ajutati, patronul cumpara diferite marfuri pentru familie, alimentare, industiale, auxiliare, cumparaturi pentru familie pe car vrea sa le ... (vezi toată discuția)