avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ca sa vind apartamentul cu ajutorul agenției ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ca sa vind apartamentul cu ajutorul agenției imobiliare la ce trebuie sa fac atenție ca să nu fiu înșelată

Bună ziua, vreau sa vind apartamentul cu ajutorul agenției imobiliare. La ce ar trebui sa fac atenție ca să nu fiu înșelată? Ma refer chear și în contractul care va trebui firmat. Nu am experiențe și nici persoane de încredere care sa ma ajute. Va rog sa îmi dați sfaturi concrete. Mersi anticipat
Cel mai recent răspuns: Sofelina , utilizator 12:52, 26 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Antecontractul de vanzare-cumparare sa fie incheiat in forma autentica, notariala.

Pentru a intelege in mod clar efecte acestui contract, va sugerez sa fiti asistata de un avocat.

Va sugerez sa verificati istoricul societatii prin care doriti sa fie intermediata vanzarea.

Cauzele in care a fost implicata agentia imobiliara pot fi identificate pe www.portal.just.ro.

Au fost numeroase cazuri in care agentiilor imobiliare au fost implicate in diverse litigii.

Este de dorit sa va informati daca promitentul -cumparator este solvabil, asa incat sa restituie avansul dat(ori dublul avansului dat ).

Antecontractul de vanzare-cumparare este rezultatul negocierii, asadar, acesta poate fi redactat de catre un avocat, predat notarului public, in vederea autentificarii.( asa incat acesta sa corespunda intereselor dumneavoastra).

Uzati de prezenta a doi martori, care sa se prezinte in fata notarului public.

Avansul sa fie remis intr-un cont bancar, cu o mentiune, in acest sens.

Alegeti dumneavoastra notarul public pe care il apreciati, din punct de vedere profesional.

Antecontractul sa fie notat in CARTEA FUNCIARA, pentru opozabilitate, fata de terti.

Succes!

Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreau din suflet sa mulțumesc tuturor avocaților ce au răspuns la întrebarea mea!!! Cu respect doamna Galina!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Sofelina a scris:

Atunci agenția se poate ocupa de vizare fără nici un contract și fără nici o firma. Pot doar sa firmez în momentul vinzarii în prezența notarului, corect? Pentru a conclude de ce agenția mi-a spus ca au notarul lor propriu unde vom merge pentru a vinde? Eu pot și sa aleg notarul care îl doresc unde se poate săvirsi vinderea?

Cand implicați agenția, automat veti semna și un contract.
Agenția nu face nimic fara contract și fără să le achitați un comision.
Notarul îl alege cumpărătorul, pentru că el suporta taxele notariale.
Perfect, care sint cerintele agenției nominate in contract. Și ce cerințe nu ar trebui sa firmez pentru a nu fi înșelată. Va mulțumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de agenție. Noi tocmai v-am expus motivele pentru care NU ar trebui să apelați la o agenție, ci să vă vindeți singura imobilul.
Dacă dvs insistati neaparat sa il vindeți prin agenție, citiți cu atenție contractul și....succes!

Alte discuții în legătură

Avans imobil Mihai. 13 Mihai. 13 Ce suma maxima se poate da sub forma de avans pentru locuință, sub forma de înțelegere bilaterala. Fără a merge la notar sau a face virament bancar (vezi toată discuția)
Ce fel de contract? flory84 flory84 Buna ziua,vreau sa cumpar o casa la tara,insa trebue sa-mi vand apartamentu,ceia, ce dureaza,am vorbit cu proprietaru si e de acord sa astepte o perioada,pana ... (vezi toată discuția)