avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ca sa vind apartamentul cu ajutorul agenției ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ca sa vind apartamentul cu ajutorul agenției imobiliare la ce trebuie sa fac atenție ca să nu fiu înșelată

Bună ziua, vreau sa vind apartamentul cu ajutorul agenției imobiliare. La ce ar trebui sa fac atenție ca să nu fiu înșelată? Ma refer chear și în contractul care va trebui firmat. Nu am experiențe și nici persoane de încredere care sa ma ajute. Va rog sa îmi dați sfaturi concrete. Mersi anticipat
Cel mai recent răspuns: Sofelina , utilizator 12:52, 26 Noiembrie 2019
Aveți perfecta dreptate ca as putea și sa îl vind singura fără agenție din mai multe puncte de vedere. Însă eu nu locuiesc în țară și ca să îl vind singura va fi foarte greu. Nu pot călători de fiecare data ce apare un interesat. Doar acesta este motivul care ma împinge spre o agenție.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti serviciile unei agentii, e posibil sa semnati contract. Uneori puteti colabora si in lipsa unui contract. Depinde ce doriti.
daca aveti deja un contact de la o agentie, e de verificat daca au in oferta imobile similare, daca se adreseaza acestui segment de piata.
Daca nu stiti ce inseamna clauzele din contract, mergeti la un avocat cu ele. Verificati exact ce platiti, in ce conditii, sa scrie clar acolo. Daca e ceva ce nu va e clar, reformulati.
Verificati daca e un contract de exclusivitate sau daca are costuri indoielnice, neclare, termene neclare...
Da, cred ca numai asta este esirea din situație sa ma reprezinte un avocat și numai în momentul vinzarii sa ma prezint. Mulțumesc mult pentru sfaturi
Neavind cunoștințe Avocați, pot sa ma apropii la unul oarecare corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans imobil Mihai. 13 Mihai. 13 Ce suma maxima se poate da sub forma de avans pentru locuință, sub forma de înțelegere bilaterala. Fără a merge la notar sau a face virament bancar (vezi toată discuția)
Ce fel de contract? flory84 flory84 Buna ziua,vreau sa cumpar o casa la tara,insa trebue sa-mi vand apartamentu,ceia, ce dureaza,am vorbit cu proprietaru si e de acord sa astepte o perioada,pana ... (vezi toată discuția)