avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... deranjarea linistii publice in mediul rural
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

deranjarea linistii publice in mediul rural

Legile referitoare la linistea publica se aplica si in mediul rural, aici ne confruntam cu adevarate torturi psihologice din partea unora care dau muzica foarte tare toata ziua si mai ales folosesc boxe al caror sunet (bubuiala sacadata repetitiva ) iti macina nervii ? Mentionez ca locuiesc la sat si cand am avut indrazneala sa-l rog sa dea macar bass-ii mai incet a urlat la mine ca aici suntem la tara si el face ce vrea in curtea lui. Va rog frumos invatati-ma ce sa fac ca nu mai pot trai in curtea si in casa mea , multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mihaela1964 , utilizator 17:20, 25 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legile referitoare la linistea publica se aplica si in mediul rural.

Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice
art.2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
.....
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban;
.....

art.5
(1) Contravențiile se constată de către primar, împuterniciții acestuia, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie, precum și, pentru faptele constatate în zona specifică de competență, de către polițiștii de frontieră.
...
Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele legale de liniste Iuliana 24 Iuliana 24 Buna seara Care sunt orele in care nu se pot face activitati ce deranjeaza vecinii,aceasta intrebare o pun atat pt weekend cat si in cursul ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice - muzica la intensitate foarte mare Ctin2015 Ctin2015 In conformitate cu legea cu privire la tulburarea linistii publice - republicata in 2014 , inteleg ca acum legea este mult mai blanda - cu privire la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)