avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contopire mandate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contopire mandate

Am si eu o intrebare si va rog din suflet sa imi răspundeți.
Dacă cineva are de executat 4 mandate : unul de 3 ani (condamnat in 2014) ,15 ani si 6 luni (condamnat in 2015), 9 ani condamnat in 2016 si o infracțiune săvârșită în timpul acestor mandate de 2 ani si 8 luni...se mai aplica spor de pedeapsă de o treime in momentul contopirii?
Mentionez ca sa executat deja 6 ani din pedeapsa la zi
Am inteles ca este o lege noua care nu mai aplica acest spor....
Multumesc
Inculpatul nu a facut inca contopirea mandatelor
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
deliaioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 05:43, 24 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ceea ce ați scris rezultă că infracțiunile pentru care au fost emise cele trei mandate sunt concurente, iar cea pentru care s-a dispus pedeapsa de 2 ani și 8 luni a fost comisă în stare de recidivă față de primele trei.
În acest caz se vor contopi cele trei pedepse concurente, cu adăugarea la cea mai mare de de 15 ani și 6 luni a 1/3 din suma celorlalte două, adică 15 ani și 6 luni + 1 an +3 ani = 19 ani și 6 luni.
La această rezultantă se va adăuga pedeapsa comisă în stare de recidivă, adică 2 ani și 8 luni.
În final se va executa 22 de ani și 2 luni.
Oricum, contopirea pedepselor e în avantajului persoanei condamnate. Prin contopire rezultă o pedeapsă rezultantă mai mică decât dacă s-ar executa fiecare pedeapsă separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)