avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pierderi de apa de 2500 metri cubi la casa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pierderi de apa de 2500 metri cubi la casa

Buna ziua, detin o casa iar in luna noiembrie cand apa nova a venit sa citeasca apometrul a inregistrat un consum de 2500m, in valoare de 10550 lei.
Cand am incercat sa aflu ce s a intamplat mi au spus ca au gasit o avarie in luna August, au sunat la numarul din contract si au instiintat iar eu nu am luat nici o masura.
Problema este ca eu sunt plecata din tara, am telefonul inchis, deci nu puteau comunica cu mine doar prin email, lucru care nu s a intamplat.

V asi ruga din fuflet sa imi dati un sfat pentru ca disperarea mea este la cote maxime, avand in vedere ca nici nu mai stau in tara.

Casa este inchiriata iar chiriasii au spus ca nu au simtit nici o schimbare la fluxul apei si cu toate asta s au pierdut 2500m
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 20:48, 26 Noiembrie 2019
Programul de citire se comunica in factura din luna decembrie si se face din 3 in 3 luni

Ionut.ion a scris:

Atunci mergeti in instanta, amiabil nu cred ca o sa va intelegeti...
Citirea contorului la cat timp se face?
In contract scrie ca trebuie sa le trimiteti index-ul la o anumita perioada de timp ( lunar, la trei luni...) ?

Care a fost problema pana la urma, unde au descoperit pierderea de apa si cine?
Contorul sigur nu este defect?
Cum am mai spus, dupa contor dumnealor, furnizorul, nu mai are nicio obligatie ( la fel ca in cazul consumului de energie electica)
Au venit astazi si au citit iar contoarul, au citit 2700 m3 si nu au luat nici o masura.

Ionut.ion a scris:

Care a fost problema pana la urma, unde au descoperit pierderea de apa si cine?
Contorul sigur nu este defect?
Cum am mai spus, dupa contor dumnealor, furnizorul, nu mai are nicio obligatie ( la fel ca in cazul consumului de energie electica)

Nu vreau sa ma repet...nu este treaba lor sa ia vreo masura, instalatia dupa contor este proprietatea consumatorului, el trebuie sa o intretina...
Discutati cu chiriasii sa angajeze un instalator si sa vada exact care este problema pe traseul de la contor la dvs. in casa.
Daca nu descopera nimic...poate solicita o expertiza la contor, poate este defect...
Sau poate s-a racordat cineva ilegal la instalatia dvs.
In curte si in casa nu este nici o fluctuatie a apei, nici o pierdere, nici o rma de apa pe pereti sa in pamant, vorbim totusi de 2700 m, s ar fi vazut o infiltratie.
Ma gandesc ca pierderea sa nu fie la coloana principala, nu imi pot explica unde pot dispara 2700m fara sa lase nici o urma.

Ionut.ion a scris:

Nu vreau sa ma repet...nu este treaba lor sa ia vreo masura, instalatia dupa contor este proprietatea consumatorului, el trebuie sa o intretina...
Discutati cu chiriasii sa angajeze un instalator si sa vada exact care este problema pe traseul de la contor la dvs. in casa.
Daca nu descopera nimic...poate solicita o expertiza la contor, poate este defect...
Sau poate s-a racordat cineva ilegal la instalatia dvs.

Alte discuții în legătură

De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)
(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)