avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare mijloc fix amortizat integral
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare mijloc fix amortizat integral

Buna seara, am si eu o intrebare legata de scoaterea (vanzare sau casare) a unui mijloc fix integral amortizat din contabilitatea unei firme. In cazul in care firma are 2 administratori, legislatia prevede ca documetele intocmite in acest sens trebuie semnate de ambii administratori sau este suficient doar de unul dintre ei?
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 13:59, 27 Noiembrie 2019
Procedura de semnare administratori, este reglementata de statutul societatii.Daca vindeti din companie un produs/mijloc fix, factura trebuie semnata de administrator? Posibil sa fie compania in lichidare?Cred ca nu sunt enuntate toate datele problemei.
Completez intrebarea mea: compania nu se afla in lichidare sau reorganziare. Daca la modul general vand o marfa din companie, tinand cont ca obiectul de activitate este comert, nu este nevoie de semnatura administratorului. Daca vand un activ, respectiv mijloc fix sau obiect de inventar, cred ca lucrurile nu stau la fel. Legat de casare, avem unele mijloace fixe vechi ce s-ar impune sa le scoatem. Este nevoie ca actele sa fie semnate de ambii administratori sau nu? Precizez ca in actul constitutiv puterile celor 2 administratori sunt depline si nelimitate.
Daca in companie sunt doar 2salariati care sunt si administratori, se poate naste aceasta confuzie.In general, aceste acte sunt semnate de facturist/contabil ,in urma unei inventarieri si nota de justificare de casare, aprobata de administrator.Deci raspunsul meu este nu, daca in procedura contabila interna( care este obligatorie)nu se prevede strict acest aspect ca trebuie semnat de abii( sa nu stie unul, ce nu face celalalt)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare laptop cristian_conea cristian_conea Ca titular al unei Intrepr.Individ. am achizitionat un laptop in sept.2010 (mijloc fix). Am intocmit fisa mijlocului fix in care am precizat durata de ... (vezi toată discuția)
Casare masina avariata peliza peliza Buna ziua! Care sunt pasii si documentele necesare scoaterii din uz (casarii) unui autoturism neamortizat integral, dar avariat in proportie de 70%, fara ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe nefunctionale camicami camicami Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am in evidenta contabila ,la mijloace (cont 2133), trei autovehicule care nu mai sunt functionale,ele,ca ... (vezi toată discuția)