avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... bloc nou si lift nou, care produce vibratii si sunete
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

bloc nou si lift nou, care produce vibratii si sunete

Am achizitionat o locuinta intr-un bloc nou , la ultimul etaj, iar liftul, respectiv ,, camera motoarelor,, aferente acestuia , este perete in perete cu dormitorul meu produce zgomote , sunete si vibratii care imi deranjeaza linistea zilnica si respectiv somnul.
Asociatia de proprietari nu s-a constituit inca , iar dezvoltatorul declara ca este de competenta firmei care a instalat respectivul lift, desi inca de la inceput mi-au spus ca este silentios si nu deranjeaza in nici un fel.
Pe alti vecini nu ii deranjeaza zgomotul , pentru ca motoarele sunt numai pe peretele dormitorului meu si nicaieri in alta parte.
Carei insititutii sau autoritati ar trebui sa ma adresez, in acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:29, 26 Noiembrie 2019
Seszati oficial firma care asigura service0ul sau care a instalat liftul
Daca nu solutionati sesizati oficial ISCIR local
Notificati dezvoltatorul si firma care a montat liftul, in scris cu nr. de inregistrare/ data sa rezolve problema, in caz contrar urmand sa deschideti actiune in instanta si sa cereti rezolvarea plus daune morale.
Sunt doua posibilitati, ambele de competenta dezvoltatorului/ firmei care a livrat/ montat ascensorul:
- camera motoarelor liftului nu este antifonata corespunzator,
- liftul montat nu este de tip silentios sau a fost montat defectuos.
Dezvoltatorul impreuna cu firma care a livrat/ montat liftul trebuie sa rezolve problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, În decembrie anul trecut am achizitionat un apartament ... Corina15 Corina15 Bună seara, În decembrie anul trecut am achizitionat un apartament de 3 camere în sectorul 5. Cand ne-am mutat permanent în apartament, am constat cu ... (vezi toată discuția)
Vibratie compresor vecini Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire ... (vezi toată discuția)
Lift produce zgomot si cutremura podeaua AlexLeo AlexLeo Stau la etajul 5 intr-un bloc cu 9 etaje si de cateva luni liftul (apartmentul este chiar langa lift) produce vibratia parchetului si un zgomot foarte puternic ... (vezi toată discuția)