avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Copy right
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Copy right

Buna ziua,
M-am apucat recent de scris o carte pe care eventual voi vrea sa o public pe platforma Amazon. Din ce am vazut eu pe internet, americanii cumpara copy rights platind 55$ catre statul lor inainte de publicare (pe langa achizitionarea codului ISBN). Stiti cumva cum se procedeaza comform legii in Romania si ce ar trebui sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:34, 3 Decembrie 2019
Copyrightul nu se cumpara. Daca faceti dovada ca sunteti prima care a scris cartea respectiva, fara a copia de la altii, aveti copyright din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright andrei1221 andrei1221 Buna ziua ! Am scris o carte cu subiect Sci&Fi si as dori sa o public. Nu am mai publicat niciodata nimic si nu stiu cum se procedeaza. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Editurã ºi drepturi de autor Lepidus Lepidus Bună ziua. Problema mea este următoarea: recent, o editură mi-a publicat o carte pe care mi-a expediat-o la domiciliu în câteva exemplare. Fiind ... (vezi toată discuția)
Copyright imagine de pe un site unde nu sunt specificate notificari de nici un fel elenoc elenoc Buna seara, Am folosit in site o imagine care a fost luata de pe un site unde nu sunt specificate notificari de copyright si nici nu sunt folosite elemente ... (vezi toată discuția)