Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare sume FNUASS

Bună dimineața,
Avem un concediu medical, cod 01, perioada 6 zile. A 4-a și a 5-a zi sunt sambata, respectiv duminică, programul salariatului L-V 9-17. Eu sunt de părere că angajatorul plătește 3 zile, 1 zi Fnuass (a 6-a). Colega mea a înregistrat 4 zile angajator (că asa spune cineva de la Casa de Sanatate). Va rog mult sa ma ajutați cu clarificarea situației. Mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 30 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din durata concediului medical se platesc numai zilele lucratoare.

OUG 158/2005
art. 12
Indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează:
A. de către angajator, din prima zi până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă;

B. din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, începând cu:
a) ziua următoare celor suportate de angajator, conform lit. A, și până la data încetării incapacității temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical danabunea danabunea Am un concediu medical codul 06 urgente 5 zile. Societatea suporta aceasta? In cazul celorlalte coduri stiu ca societatea dar la acest cod?? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie incapacitate temporara de munca Anacrsitina Anacrsitina am un concediu medical initial ( cod 01 ) incepand cu data de 04.02.2010 - 15.02.2010.Eu calculez primele 5 zile suportate de angajator, zilele de 4-5-8-9-10 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am un concediu medical de 5 zile in iulie cod 14 si nu stiu cine il suporta societatea sau FNUASS? multumesc. (vezi toată discuția)