avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie Locatari - cenzori / verificari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie Locatari - cenzori / verificari contabilitate

Va rugam un sfat!

Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Desi Adunarea Generala a proprietarilor unei asociatii de locatari a ales o comisie de cenzori, aceasta nu a putut sa isi exercite atributii pentru ca nu i-au fost puse la dispozitie documentele (timp de mai multi ani!).
Dna Administrator sustine ca verificarile contabilitatii sunt efectuate de o persoana aleasa de Dumneaei.
Presedintele Asociatiei de locatari, deasemeni sustine ca nu exita dovada ca cenzori au cerut documentele pentru verificare.
Persoanele prezente la Adunarea Generala pareau ca nu stiu nimic legat de faptul ca cenzorii sunt altii decat cei alesi de catre locatari.
Intrebari:
1. Cat de legal este ca Administratorul sa isi aleaga persoana care sa o verifice si sa nu puna la dispozitia cenzorilor documentele spre verificare.
2. Este legala schimbarea cenzorilor fara adunare Generala?
3. Exista vreo obligatie legala, a Presedintelui Asociatiei sa semnaleze faptul ca documentele nu sunt verificate de ani de zile de catre persoanele alese de locatari ci de alte persoane alese de catre Administrator/Presedinte?
4. Se pot considera nule verificari contabilitatii si semnaturile de catre alte persoane decat cele alese in Adunarea Generala?
5. Dna Admnistrator sustine ca plateste firma care verifica contabilitatea Asociatiei de locatari din banii proprii...

Ce putem face?
Am postat si pe site-ul Sectorul 4 live doar ca disparut postarea a fost stearsa de catre cineva.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:31, 3 Decembrie 2019
Va multumesc pentru raspuns! Doar ca Administratorul si Presedintele, refuza sa puna la dispozitia cenzorilor alesi de catre proprietari, documentele in baza carora a calculat cotele aferente intretinerii. Se intampla asta de multi ani!
V-am spus mai sus, sesizati primaria-compartimentul specializat.
Nu va pot ajuta sau raspunsul lor nu va convine, angajati un avocat si mergeti in instanta, eu zic ca aveti sanse de castig in baza articolelor de mai sus. Si asa poate descoperiti si o portita prin care aceste persoane 'sifoneaza" banii asociatiei.
Puteti merge in instanta si fara ajutorul unui avocat dar daca nu aveti experienta juridica riscati sa pierdeti si sa mai platiti si banii apoi ( cheltuieli de judecata...).
Asa...avocatul stie ce sa ceara ( expertiza contabila...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte bloc LIOANAMARIA LIOANAMARIA Presedintele blocului a obtinut mandatul si in locul ei presteaza sotul ei.Este legal? (vezi toată discuția)
Există asociații de proprietari în care nu există organe ... puimicc puimicc Există asociații de proprietari în care nu există organe de conducere. Cum pot fi determinate să îsi aleagă comitet executiv, președinte și cenzor, ... (vezi toată discuția)
Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)